Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ο Γιάννης Ζαρζώνης φωτογράφισε το νεότερο μέλος της οικογένειάς του, την κόρη του που γεννήθηκε δευτερόλεπτα μετά την έλευση του 2006.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑ

Διπλή χαρά επιφύλασσε ο ερχομός του νέου έτους στον γνωστό φωτογράφο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζαρζώνη. Η κόρη του γεννήθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρόνου κι έτσι ο φωτογράφος, εκτός του ότι έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, μπορεί να καυχιέται ότι το μωρό είναι το πρώτο παιδί για το 2006 στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα και στην Ελλάδα.

«Η κόρη μας είχε μόλις γεννηθεί όταν ακούστηκαν τα πρώτα πυροτεχνήματα. Ήταν το ομορφότερο ρεβεγιόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και την καμαρώνουμε», δήλωσε στη «Μ» ο πανευτυχής πατέρας. Το μωρό ζυγίζει 2,5 κιλά και είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας, μετά τον γιο του γνωστού φωτογράφου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Euromedica, όπου γεννήθηκε το μωρό, Κατερίνα Κεχαγιά, δήλωσε ευτυχισμένη που έτυχε να γεννηθεί εκεί το πρώτο μωρό του 2006, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Όπως φαίνεται, το 2006 θα έχει σίγουρα χρώμα… ροζ για τη Θεσσαλονίκη, αφού και το δεύτερο μωρό ήταν κορίτσι. Στη 1.30 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς γεννήθηκε στο «Ιπποκράτειο», που εφημέρευε για μαιευτικά περιστατικά, ένα κοριτσάκι με βάρος πάνω από τέσσερα κιλά.

Ένα τέταρτο νωρίτερα γεννιόταν στη Ρόδο ένα αγοράκι που ζυγίζει 3,2 κιλά. Οι γονείς του μωρού, Αντώνης και Μιχαλίτσα Πιζανιά, ταξίδεψαν από την Κάλυμνο στη Ρόδο για τη γέννηση του μωρού, το οποίο, όπως αποκάλυψαν, θα πάρει το όνομα Κωνσταντίνος.

Ήσυχο "ποδαρικό" στη Θεσσαλονίκη Το πρώτο πλοίο που έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δέκα λεπτά μετά την αλλαγή του έτους ήταν το φορτηγό πλοίο «Wind Ward» με σημαία Λιβερίας. Στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης το πρώτο τρένο, η αμαξοστοιχία 74 από την Αθήνα, σφύριξε 40 λεπτά μετά τη 1.00. Παρά τις μικροδιακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της πόλης λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε γιορταστικά αλλά ήρεμα το 2006, αφού τόσο στην αστυνομία όσο και στην πυροσβεστική οι πρώτες κλήσεις του νέου έτους αφορούσαν σε μικροπεριστατικά. Η πρώτη κλήση που δέχθηκε το «100» έγινε μόλις δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και αφορούσε ύποπτα άτομα στην περιοχή του Κορδελιού, ενώ στην πυροσβεστική το τηλέφωνο χτύπησε ένα λεπτό νωρίτερα και αφορούσε μικροφωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Από τη Ρόδο ξεκίνησε το ταξίδι για την Αθήνα περίπου μισή ώρα πριν από την αλλαγή του έτους ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, το οποίο έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα… χρόνο αργότερα. «Το 2006 είναι μια δύσκολη χρονιά για μας. Ελπίζω η κυβέρνηση να κάνει τις σωστές ενέργειες για να σωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας», δήλωσε μετά την προσγείωση ο κυβερνήτης Χρήστος Λιβαδάς.