Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη και σε υψόμετρο μέχρι 1.660 μέτρα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ιδιωτικού χιονοδρομικού κέντρου.

Το πρώτο ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο της χώρας λειτουργεί στο Σέλι, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ένα τοπίο γραφικό, σε απόσταση μόλις ενάμισι χιλιομέτρου από το χωριό Σέλι, στην περιοχή Βολάδα, λειτουργεί με πέντε πίστες το χιονοδρομικό κέντρο «Χρυσό Ελάφι» των αδερφών Βασίλη και Κώστα Παντελίδη.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια από τον πατέρα Παντελίδη, που αγαπούσε ιδιαίτερα το σκι και το βουνό και έβλεπε πως οι εγκαταστάσεις του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου δεν έφταναν για να εξυπηρετήσουν όλους τους λάτρεις του σκι.

Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο. Ο ίδιος και οι δύο γιοι του στρώθηκαν στη δουλειά και σε μια τεράστια έκταση έφτιαξαν το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. «Το χιονοδρομικό μας απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 20 από τη Νάουσα και 90 από τη Θεσσαλονίκη. Το υψόμετρο είναι από 1.540 μέχρι 1.660 μέτρα και είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για χαλάρωση και ξεκούραση σε συνδυασμό με τις απολαύσεις του βουνού και του σκι, και αυτό γιατί στο χιονοδρομικό μας οι επισκέπτες τα έχουν όλα κυριολεκτικά στα πόδια τους. Σκεφτείτε ότι τα λιφτ απέχουν μόλις δέκα μέτρα από το ξενοδοχείο», είπε ο ιδιοκτήτης του «Χρυσού Ελαφιού» Βασίλης Παντελίδης.

Δίπλα από την ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται η αφετηρία των λιφτ και παραπλεύρως λειτουργούν κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή σκι, στην οποία έμπειροι και πτυχιούχοι προπονητές χιονοδρομίας διδάσκουν τα μυστικά του σκι.

Υπάρχουν δύο συρόμενοι αναβατήρες μήκους 900 μ. και 600 μ. αντίστοιχα, ενώ οι πέντε πίστες που λειτουργούν στο ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο είναι κόκκινης και μπλε δυσκολίας, με συνολικό μήκος τριάμισι χιλιομέτρων και απευθύνονται σε αρχάριους και έμπειρους σκιέρ.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δεκατρία δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα), συνολικής δυναμικότητας 40 κλινών. Δίπλα στο ξενοδοχείο υπάρχει πάρκιγκ. Στο χιονοδρομικό «Χρυσό Ελάφι» λειτουργούν επίσης καφετέρια, εστιατόριο, αλλά και γυμναστήριο και σάουνα ένδεκα ατόμων, καθώς και παιδότοπος.

«Είναι πολλά ακόμη αυτά που θέλουμε να κάνουμε στο χιονοδρομικό μας, όμως είναι γεγονός ότι συναντάμε απίστευτες δυσκολίες από το κράτος. Όμως εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο και θα συνεχίσουμε, γιατί πραγματικά αγαπάμε το βουνό», κατέληξε ο κ. Παντελίδης.