Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ραδιόφωνο

ΑΝΤ1 FM 97,5 Η πρωινή ενημέρωση για θέματα της πόλης Δευτέρα - Παρασκευή 08:00- 10:00

Στις 8 κάθε πρωί η νέα εργάσιμη ημέρα ξεκινά. Ο Φάνης Γρηγοριάδης και ο Κώστας Παπαδάκης μας υπόσχονται ένα δυναμικό πρωινό ξύπνημα με κέφι, χιούμορ, αισιοδοξία και βέβαια ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη και τον κόσμο και απευθείας συνδέσεις με τους ακροατές.

Τηλεόραση

"Ρεμπέτικο" ΕΤ1, 00.00

Η ταινία του Κώστα Φέρη αναπλάθει κινηματογραφικά τη ζωή της λαϊκής τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου, ξεκινώντας από τη γέννησή της στη Σμύρνη. Η μουσική με τα ρεμπέτικα ηχοχρώματα είναι εξαιρετική, ενώ το καστ ομολογουμένως εντυπωσιακό. Ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους οι Σωτηρία Λεονάρδου, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Μανιάτης και Κωνσταντίνος Τζούμας. Οι βραβεύσεις του Κώστα Φέρη υπήρξαν πολυάριθμες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1983. Καλή επιλογή παρά το προχωρημένο της ώρας που επέλεξε η ΕΤ1 για την προβολή της.

Φωτοσυγκυρία

Παπαϊωάννου και Παπατζήκας Το Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Β. Όλγας 108, τηλ. 2310 295.170) φιλοξενεί μέχρι τις 9 Απριλίου έργα της Βούλας Παπαϊωάννου (φωτογραφία) και άλλα από τη συλλογή του Άρη Παπατζήκα. Δύο εκθέσεις σε μία, σε έναν χώρο, στο πλαίσιο της φετινής Φωτοσυγκυρίας.

Σινεμά

"Ο υποκινητής" Ένας επιτυχημένος αστυνομικός, ο ντετέκτιβ Φρέιζερ (Ντένζελ Γουάσιγκτον), έρχεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του, όταν ο ληστής τραπεζών Ντάλτον (Κλάιβ Όουεν) σχεδιάζει την τέλεια ληστεία, κρατώντας δεκάδες ομήρους.

Η τελευταία ταινία του Σπάικ Λι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σινεφίλ σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκεται πρώτη στο αμερικανικό box office για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.