Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση ταινίας

( πλησιάζουμε στο όσκαρ… :: 8/2/2006 20:16:06) 

Ο Μπομπ Χόσκινς και η Τζούντι Ντεντς, βραβευμένη με Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Ερωτευμένος Σέξπιρ", πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς.

Δύο από τις τέσσερις νέες ταινίες διεκδικούν χρυσά αγαλματίδια

Πλησιάζουμε στο Όσκαρ…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Μπομπ Χόσκινς, Άννα Μπριούσιερ

Ο δημιουργός των επιτυχιών "Η Πόλη του Πάθους", "Βρόμικα, Όμορφα Πράγματα" και "Επικίνδυνες Σχέσεις" Στίβεν Φρίαρς σκηνοθετεί την εκκεντρική ζωή της Λόρα Χέντερσον, που ίδρυσε το ιστορικό θέατρο Γουίντμιλ. Το πάθος της να ανακτήσει τη χαμένη τιμή των παραστάσεων που είχε κλέψει η μεγάλη οθόνη το 1930 την οδήγησε σε.. καινοτόμες για την εποχή προτάσεις! Μία τρύπα του νόμου, που επέτρεπε την επίδειξη γυμνών μοντέλων επί σκηνής, φτάνει να έμεναν ακίνητα, της έδωσε την ιδέα για ένα θεαματικό μιούζικαλ, που έγινε μεγάλη επιτυχία και έδωσε στο θέατρό της μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του καλλιτεχνικού θεάματος. Στο ρόλο της Χέντερσον η μεγάλη κυρία της βρετανικής αλλά και της παγκόσμιας θεατρικής και κινηματογραφικής σκηνής Τζούντι Ντεντς, βραβευμένη με Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Ερωτευμένος Σέξπιρ".

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Σκηνοθεσία: Τσεν Κάιγκε.

Παίζουν: Σεσίλια Τσέουγκ, Ντογκ Κουν Γιαγκ, Γιε Λιου

Η μεγαλύτερη και ακριβότερη κινεζική παραγωγή μέχρι σήμερα. Ένα έπος φαντασίας τοποθετημένο στον κάτω κόσμο της αρχαίας Κίνας. Μία όμορφη πριγκίπισσα μηχανορραφεί εναντίον ενός δούκα με την ομορφιά και τη χάρη της. Εντούτοις δεν μπορεί να κερδίσει την προσοχή και το θαυμασμό ενός μονάχα άντρα, γεγονός που δημιουργεί διαφορές, επιπλοκές. Εκτός από το δούκα ο αρχηγός του στρατού του βασιλιά και ένας σκλάβος ερωτεύονται παράφορα την πριγκίπισσα.

WALK THE LINE

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γιοάκιν Φίνιξ, Ντάλας Ρόμπερτς

Τα πρώτα χρόνια της ζωής και της σταδιοδρομίας του θρυλικού αστέρα της κάντρι μουσικής Τζόνι Κας, που με τα τραγούδια του κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια της αμερικανικής παράδοσης και να αγγίξει τα μαζικά ακροατήρια, εξετάζει η κάμερα του Τζέιμς Μάνγκολντ ("Το κορίτσι που άφησα πίσω", "Κόπλαντ") σε αυτό το βιογραφικό δράμα με τους λαμπερούς ηθοποιούς. Αφήνοντας πίσω του μία κληρονομιά για το τι σημαίνει τέχνη, μουσική και νιάτα, ο Τζόνι Κας ξεκίνησε την καριέρα του παράλληλα με τη γέννηση του ροκ εν ρολ και αυτήν ακριβώς την περίοδο εξετάζει η ταινία αλλά και τη σχέση του με τη γυναίκα της ζωής του Τζουν Κάρτερ.

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Άτομ Έγκογιαν.

Παίζουν: Κέβιν Μπέικον, Κόλιν Φερθ, Άλισον Λόμαν, Σόνια Μπένετ

Άλλη μία ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Άτομ Έγκογιαν, που δοκίμασε τις τύχες του στις Κάννες, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία τούτη τη φορά. Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ, που δίνει μία ζωντανή απεικόνιση της βιομηχανίας του θεάματος στην Αμερική της δεκαετίας του 1950. Μία δημοσιογράφος επιχειρεί να αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη διάλυση, χρόνια πριν, ενός διάσημου ντουέτο κωμικών, μετά τη στιγμή που τα δύο μέλη της ομάδας βρήκαν μία κοπέλα νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Παρότι και οι δύο είχαν ισχυρά άλλοθι και κανένας δεν κατηγορήθηκε, το περαστικό σήμανε το τέλος για τις παραστάσεις τους.