Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση έκθεσης εικαστικών

( τα δένδρα του άρι γεωργίου :: 11/1/2006 22:00:00) 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Τα δένδρα του Άρι Γεωργίου

Ο Άρις Γεωργίου παρουσιάζει από σήμερα στην αίθουσα τέχνης «Λόλα Νικολάου», Τσιμισκή 52, μία νέα φωτογραφική ενότητα με τίτλο «Arboretum». Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών ο Γεωργίου στρέφει τη μηχανή του στα δένδρα, για να κρατήσει μέσα από το φακό και να αποτυπώσει στη συνέχεια εικόνες που συχνά προσπερνάμε.

Ο ίδιος λέει ότι προσπαθεί να προσεγγίσει τη μορφή του δένδρου, τη μάζα του, τους όγκους και την υφή του. Το απείκασμα στο φωτογραφικό χαρτί «μου επιτρέπει να αντιλαμβάνομαι και να σταθμίζω τη συσχέτιση φυλλώματος, κορμού, κλαδιών. Ανάλογα με τη λήψη μού επιτρέπεται να εκτιμώ ποικίλες συσχετίσεις του με το άμεσο περιβάλλον του», προσθέτει.

Παρατηρητής ο αρχιτέκτονας και φωτογράφος ο Άρις Γεωργίου δεν επεμβαίνει στο υλικό που εντοπίζει στις διαδρομές που κάνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Όμως εντοπίζει πάνω στα δένδρα που ερεθίζουν τη ματιά του τα ίχνη που αφήνουν οι άλλοι. Αφήνει έτσι ελεύθερη και τη ματιά του επισκέπτη στην έκθεση να δημιουργήσει τους δικούς της συσχετισμούς, να πλάσει το δικό της μύθο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 4 Φεβρουαρίου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ