Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης

( οι διαρρήκτες χτύπησαν λάθος πόρτα :: 7/2/2006 18:47:06) 

Την παράσταση "Jump" παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη η κορεατική ομάδα Ye Gam.

Πολεμικές τέχνες, χορός και ακροβατικά σε μια φαρσοκωμωδία στο Ράδιο Σίτι

Οι διαρρήκτες χτύπησαν λάθος πόρτα

Αύριο έρχεται στη Θεσσαλονίκη η κορεατική ομάδα Ye Gam, για να προσφέρει ένα ιδιαίτερο θέαμα ειδικά για όσους δηλώνουν λάτρεις των πολεμικών τεχνών. Πρόκειται για μία παράσταση χωρίς λόγια, που φέρει τον τίτλο "Jump", αφορά μικρούς και μεγάλους και θα φιλοξενηθεί στο Ράδιο Σίτυ. Όσοι έχετε δει ταινίες όπως το "Matrix" ή το "Τίγρης και Δράκος" θα μπορέσετε να απολαύσετε τώρα ανάλογες σκηνές, με θεατρική όμως μορφή.

Η χορογραφία είναι συνδυασμός πολεμικών τεχνών και ακροβατικών και το έργο βασίζεται στη δημοφιλή κορεατική κωμωδία "Cookin" του συγγραφέα Κουλ-κι Κόι. Μία φαρσοκωμωδία στην οποία κυριαρχούν τα στοιχεία του τάι κβο-ντο, των ακροβατικών και του χορού υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γον-Κιλ Μπάεκ.

Δεξιοτέχνες οι της οικογενείας

Το "Jump" εξελίσσεται σε ένα παραδοσιακό κορεατικό σπίτι. Με την προτροπή του αυστηρού παππού όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν εξελιχθεί σε δεξιοτέχνες των πολεμικών τεχνών και κάνουν με το σώμα τους απίθανα πράγματα. Από ανάποδες τούμπες και εναέριες φιγούρες μέχρι ιπτάμενες κλοτσιές, σπάσιμο τούβλων και… περπάτημα στον τοίχο! Παρακολουθούμε τις προετοιμασίες για το γάμο της κόρης, όταν η οικογένεια δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη. Δύο διαρρήκτες επιχειρούν να τους ληστέψουν. Μάλλον όμως πρέπει να το ξανασκεφτούν! Και αυτό γιατί ο παππούς είναι εξαίρετος γνώστης των πολεμικών τεχνών, αυταρχικός, μπλέκει σε καβγάδες για το τίποτα και οι κινήσεις του είναι ανίκητες! Ο πατέρας πάλι μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον παππού και χαρακτηρίζεται ως τα πιο γρήγορα πόδια της Ανατολής. Η μητέρα είναι μοναδική στη μάχη αλλά και ασύγκριτη στην ομορφιά και την… ισχυρογνωμοσύνη. Ο θείος της οικογένειας σπάει με τα χέρια του σανίδες, με τα πόδια του κόκαλα, με τις πατούσες του πέτρες και, αν περάσει όλο το βράδυ πίνοντας, κατορθώνει όλα τα παραπάνω απλώς με την… ανάσα του! Η κόρη κατορθώνει να δίνει στις πολεμικές Τέχνες μία όψη χορού. Είναι πανέμορφη και, όταν θυμώνει, γίνεται επικίνδυνη! Ο γαμπρός είναι ένας διανοούμενος με μεγάλη γνώση -και αυτός φυσικά- των πολεμικών τεχνών αλλά και διχασμένη προσωπικότητα, αφού από τη μια είναι παντοδύναμος και από την άλλη δειλός.

Αδέξιοι οι ληστές

Οσο για τους ληστές; Αδέξιοι στις κινήσεις τους, αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι βρίσκονται σε λάθος σπίτι, τη λάθος ώρα και προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτήν την τρελή οικογένεια!

Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9). Πρεμιέρα "Jump" στις 9/2 στις 9.30 μ.μ. Ώρες παραστάσεων: Στις 10-11, 15-17 & 22-24/2 στις 9.30 μ.μ. Στις 12, 19 & 26/2 στις 8 μ.μ. Στις 18 & 25/2 στις 5 & 9.30 μ.μ. Εισιτήρια: Πλατεία 35 €, θεωρεία 25 €, εξώστης 20 €.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ε.Σ.