Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης

( ο φανταστικός κόσμος του μαύρου θεάτρου :: 12/1/2006 18:31:50) 

Μαγικές εικόνες του Μαύρου Θεάτρου θα παρελαύνουν από τη σκηνή του "Ράδιο Σίτυ" για δέκα ημέρες.

Ο θίασος «Image» από την Πράγα φιλοξενείται στο «Ράδιο Σίτυ» από σήμερα μέχρι τις 22 Ιανουαρίου

Ο φανταστικός κόσμος του Μαύρου Θεάτρου

Τις καλύτερες και εντυπωσιακότερες στιγμές του από όλες τις μέχρι σήμερα παραγωγές του έρχεται να μας προσφέρει το Μαύρο Θέατρο «Image» της Πράγας, από σήμερα έως τις 22 του μήνα στο κινηματοθέατρο «Ράδιο Σίτυ».

Ζογκλέρ και μίμοι εμφανίζονται επί σκηνής αλλά και ανάμεσα στο κοινό, υφάσματα κυματίζουν και μοιάζουν με αέρινα γλυπτά, γυναίκες ρέουν στο αφιλόξενο σύμπαν, σουρεαλιστικά μάτια ίπτανται στο άπειρο, πεταλούδες επωάζονται μέσα σε εύθραυστα κουκούλια, παράλληλες οριζόντιες και κάθετες φωσφορούχες γραμμές χορεύουν τζαζ. Πρόκειται για εικόνες που θα αντικρίσουν οι επισκέπτες των παραστάσεων, εικόνες ενός άλλου κόσμου, αυτού του Μαύρου Θεάτρου, όπου το φως και το σκοτάδι είναι διαφορετικά από ό,τι γνωρίζουμε.

Το πυκνό σκοτάδι του Μαύρου Θεάτρου είναι γεμάτο φαντασία. Ποιητικές εικόνες πλησιάζουν από το μυστηριώδες βάθος μιας μαύρης καμπίνας, οι ηθοποιοί μοιάζουν αόρατοι, ο χορός και οι κινήσεις τους εκφράζουν κρυφά, ανήσυχα συναισθήματα, ενώ η μουσική δίνει στο άψυχο ζωή, κάνει το τραγικό αστείο και το απίστευτο αληθινό. Δεν χρειάζονται περισσότερα για να ξυπνήσει η φαντασία!

Ο θίασος «Image» δημιουργήθηκε το 1989 στην Πράγα από τον μουσικό Alexander Cihar και την χορογράφο Eva Asterova. Είναι ένα θέατρο βασισμένο στα μαγικά εφέ του μαύρου θεάτρου, του χορού, της μοντέρνας τζαζ μουσικής και της παντομίμας.

Εκτός από τις καθιερωμένες παραστάσεις στη Πράγα και τις παγκόσμιες περιοδείες της η θεατρική ομάδα συμμετέχει και σε άλλα ειδικά προγράμματα, όπως εμφανίσεις στην τηλεόραση, στο διάσημο καλοκαιρινό σόου Ρονκάλι στην όπερα της Φρανκφούρτης και στο κορυφαίο φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς του Μονάχου.

Σεναριογράφοι της παράστασης είναι οι Eva Asterova, Josef Tichy, Petr Liska, Michal Hecht, η χορογραφία της Asterova και η μουσική του Zdenek Zdenek.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ε.Σ.