Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης

( ταξίδι στη "φρουτοπία" :: 23/1/2006 20:47:48) 

Κάθε Τετάρτη, μετά τις 10 το βράδυ θα δίνονται παραστάσεις της "Φρουτοπίας" στην Αποθήκη του Μύλου.

Η… ενήλικη εκδοχή του γνωστού έργου του Ευ. Τριβιζά ανεβαίνει στη σκηνή του Μύλου από τον Κων. Ρήγο

Ταξίδι στη "Φρουτοπία"

Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Συναυλία ή θεατρική παράσταση; Και τα δύο αλλά και πολλά ακόμη είναι η "Φρουτοπία", όπως την ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην Αποθήκη του Μύλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την… ενήλικη εκδοχή του πασίγνωστου θεατρικού έργου του Ευγένιου Τριβιζά χάπενιγκ και πάρτι. Όμως πέρα από χαρακτηρισμούς, ακόμη και η απλή αναφορά σε όσους εμπλέκονται στο πείραμα προκαλεί ενδιαφέρον. Δίπλα στους ηθοποιούς οι Onirama, ένα συγκρότημα από τα ελπιδοφόρα της ντόπιας ροκ σκηνής, σε μια συνύπαρξη με πολύ ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές. Πρόκληση, άλλωστε, χαρακτήρισε ο Κώστας Καρακατσάνης, μέλος του συγκροτήματος, την πρόσκληση από τον Κωνσταντίνο Ρήγο να ερμηνεύσουν ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια που είχε γράψει ο Γιώργος Βασικαρίδης για την παιδική παράσταση που συνεχίζει την πορεία της στο θέατρο "Αριστοτέλειο".

"Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα συγκρότημα συμμετέχει σε θεατρική παράσταση", δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, ο οποίος προανήγγειλε ότι ετοιμάζει και κάτι ακόμη για το χώρο του Μύλου, το οποίο θα ανακοινώσει προσεχώς.

Ηθοποιοί και μουσικοί συμφώνησαν και σε ένα ακόμη σημείο, ότι οι πρόβες που προηγήθηκαν ήταν απολαυστικές και τους δίδαξαν πολλά και ότι τώρα ελπίζουν να μεταδώσουν τη χαρά τους στο κοινό, που θα μπορεί να πάρει μέρος στην παράσταση, εάν το θελήσει, αλλά και να περάσει καλά στο πάρτι που θα είναι το φινάλε κάθε παράστασης.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος καθησύχασε όσους τυχόν αναρωτιόνταν για τη μοίρα της "Φρουτοπίας" που ήξεραν. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία παρέμβαση και η μαγική χώρα με τους τουλάχιστον ενδιαφέροντες κατοίκους της θα υπάρχει στην Αποθήκη. Όμως όλα θα είναι λίγο πιο εκκεντρικά, λίγο πιο ελεύθερα από ό,τι συνήθως επιτρέπεται. Άλλωστε, θα ζουν μετά τις 10 το βράδυ, ώρα που τα καλά παιδιά είναι στο κρεβάτι τους. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη στην Αποθήκη του Μύλου.