Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης

( οι ανατροπές του έρωτα :: 24/1/2006 19:06:31) 

Τους βασικούς χαρακτήρες του έργου της Κάρολιν Λιτς ενσαρκώνουν ο Άλκης Κούρκουλος και η Ελένη Καστάνη.

Πρεμιέρα του έργου "Ο μυστήριος Mr Love" με τον Άλκη Κούρκουλο και την Ελένη Καστάνη απόψε στην Καλαμαριά

Οι ανατροπές του έρωτα

Της ΕΛΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ενα έργο που ξεκινά ως κωμωδία, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανατροπή της φόρμας του και να εξελιχθεί σε ερωτικό θρίλερ, αποτελεί "Ο μυστήριος Mr Love" της Κάρολιν Λιτς, που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη".

Η Ελένη Καστάνη και ο Άλκης Κούρκουλος υποδύονται την Αδέλα Πίντσιν και τον Τζορτζ Λοβ. Στο Λονδίνο του 1912 εκείνος είναι ένας επιτήδειος προικοθήρας και εκείνη μια γυναίκα χωρίς αυτοπεποίθηση, εγκλωβισμένη στο μικρόκοσμο του καπελάδικου, στο οποίο εργάζεται, και ονειρεύεται τον πρίγκιπα που θα έρθει. Έρχεται όντως στο πρόσωπο του κ. Λοβ. Αυτή τον ερωτεύεται παράφορα και αυτός την πείθει μέσα σε δύο μέρες να φύγει από το σπίτι της και να τον παντρευτεί μυστικά, φέρνοντας βέβαια μαζί και το βιβλιάριο με όλες τις οικονομίες της. Όλα πηγαίνουν καλά για τον κύριο Λοβ, μέχρι τη στιγμή που πρέπει να εκπληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα και να εξαφανιστεί. Εδώ ακριβώς αρχίζει η ανατροπή, καθώς η Αδέλα αποδεικνύεται καθόλου εύκολο θύμα, αντιθέτως καταφέρνει να τον κάνει να την αγαπήσει. Η σχέση τους γίνεται επικίνδυνη, μοιραία, μα πάνω απ' όλα ανατρεπτική, όπως είναι και το τέλος της ιστορίας.

Σε αυτήν την ανατροπή έδωσαν έμφαση κατά τη χθεσινή παρουσίαση του έργου τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και η σκηνοθέτρια Έλλη Παπακωνσταντίνου. Η ανατροπή δεν αφορά μόνο την ιστορία του έργου αλλά και τις υποκριτικές δυνάμεις των δύο ηθοποιών. "Το ενδιαφέρον της διανομής", είπε η σκηνοθέτρια, "είναι αυτή ακριβώς η μεγάλη μεταστροφή του Άλκη και της Ελένης, καθώς τον πρώτο τον βλέπουμε σε ένα κωμικό ρόλο και τη δεύτερη σε ένα δραματικό, ενώ τους έχουμε συνηθίσει διαφορετικά".

Χειμαρρώδης η κ. Καστάνη ("μόνο στη σκηνή μ' αφήνει να μιλάω", αστειεύτηκε ο κ. Κούρκουλος), έρχεται στη Θεσσαλονίκη έπειτα από οκτώ χρόνια. Υποστήριξε ότι αν αυτό το έργο δεν έπεφτε στα χέρια της Μιμής Ντενίση (που έχει κάνει τη διασκευή), "δεν θα γινόταν πραγματικότητα και δεν θα σμίγαμε εμείς οι τρεις και μάλιστα σ' αυτήν την καταπληκτική χημεία που αναπτύχθηκε ανάμεσά μας".

Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται η Ντένη Βαχλιώτη και τη μουσική ο Αλέξιος Πρίφτης.

* Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη" (Μεταμορφώσεως 7-9 - Αργυρουπόλεως, τηλ. 2310 458591) Παραστάσεις: Τετάρτη-Παρασκευή 9.15 μ.μ., Σάββατο-Κυριακή 6.15 μ.μ. και 9.15 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό17 ευρώ