Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σάτιρα

( περιπέτεια στις… υπα :: 11/1/2006 18:36:57) 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Περιπέτεια στις… ΥΠΑ

Του ΓΙΑΝΝΗ Θ. ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, θέλοντας να πληροφορηθώ πόσο κοστίζει το πάρκιγκ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ήταν -τι άλλο;- να τηλεφωνήσω στους ταμίες-φύλακες-παρκαδόρους, όπως θέλετε πείτε τους. Απλά πράγματα. Κι όμως το πράγμα δεν ήταν τελικά τόσο απλό.

Το τηλέφωνο του πάρκιγκ δεν υπήρχε πουθενά καταχωρημένο. Έτσι τηλεφώνησα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" (2310 985000). Ακολούθησα τις οδηγίες του τηλεφωνητή και πληκτρολόγησα τον αριθμό που με συνέδεε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), υποθέτοντας ότι τα πάρκιγκ ανήκουν στον έλεγχο και τη διαχείρισή της. Το τηλέφωνο χτύπησε, χτύπησε, ξαναχτύπησε, εις μάτην. Τελικά ο… κ. τηλεφωνητής μου διεμήνυσε ότι πρέπει να καλέσω αργότερα.

Κατόπιν τούτου τηλεφώνησα στην Τουριστική Αστυνομία ψιλοαπελπισμένος, απ' όπου με πληροφόρησαν ότι δεν γνωρίζουν το τηλέφωνο του πάρκιγκ και με συμβούλευσαν να καλέσω στο "100" και να ζητήσω την πληροφορία. Έτσι κι έκανα. Από το "100" μου έδωσαν το τηλέφωνο 2310 958111, του αξιωματικού υπηρεσίας της ΥΠΑ (ξανά ΥΠΑ). Εκείνος απάντησε και με παρέπεμψε στο 2310 985341 και 342, είπε, τα τηλέφωνα του πάρκιγκ! Ναι, είχα βρει τα τηλέφωνα που ζητούσα. Στις 2 Ιανουαρίου 2006, στις 7 το απόγευμα. Κάλεσα, αλλά κανείς δεν απαντούσε, ξανατηλεφώνησα στην ΥΠΑ, ο ίδιος μου πρότεινε αβίαστα να επιμένω. Μέχρι τις 12 το βράδυ κανείς δεν απαντούσε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι την εξυπηρέτηση του πολίτη στο μεταεκσυγχρονιστικό κράτος της νέας διακυβέρνησης. Όταν αποφάσισα να ξαναενοχλήσω τον αξιωματικό υπηρεσίας της ΥΠΑ, εκείνος με πληροφόρησε ότι τα τηλέφωνα του πάρκιγκ άλλαξαν και γι' αυτό δεν απαντούσαν. Πράγματι στο 2310 478834 πήρα τις απαντήσεις που γύρευα… Κι έμαθα ότι, για να αφήσεις το αμάξι σου στο πάρκιγκ για 5 ημέρες (όσο και το ταξίδι σου), πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω από 60 ευρώ!

Ελλάς το μεγαλείο σου!… Γαλήνη, ή στασιμότητα; Εικόνα ειδυλλιακή, ρομαντική με την ομορφιά και τη γαλήνη του Θερμαϊκού στο βάθος. Μόνο που στη γαλήνη υποβόσκει και η στασιμότητα. Γιατί αν δεν ταράξεις τα νερά, μένεις μονίμως στη στάση να περιμένεις το τρένο που όχι μόνο αργεί, αλλά τελικά δεν θα περάσει ποτέ…

Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος Helexpo Η ΔΕΘ δεν είναι ιδιωτική εταιρεία, έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη. Γιάννης Μαγκριώτης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ "Η κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να σταματήσει να περιπαίζει τη Θεσσαλονίκη και να εργάζεται εις βάρος της στο μέγα αυτό θέμα (της ΔΕΘ).