Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Σάτιρα

( θου κυριε :: 20/1/2006 23:08:27) 

ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ

Η φαντασία μου τα φταίει…

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΧΑΓΙΑ

Φαντάσου το σκηνικό: Χαμογελαστός αλλά ταυτόχρονα αυστηρός στέκεται μπροστά στο περιπολικό του, που βρίσκεται παρκαρισμένο σε απόλυτα σύννομη και προβλεπόμενη θέση στην άκρη του δρόμου. Με το έμπειρο μάτι του, έστω και στη μέση της νύχτας, προσπαθεί να "φωτίσει" το εσωτερικό των διερχόμενων οχημάτων και να ανακαλύψει οδηγούς που προέρχονται από χώρους όπου διαμείφθηκε σημαντική κατανάλωση οινοπνεύματος.

Αίφνης εντοπίζει ογκώδες όχημα (4x4, κατά το κοινώς λεγόμενο), υψώνει το δεξί του χέρι και με το αριστερό προτρέπει τον επίσης ογκώδη οδηγό του να προσέλθει στα "πιτς". Με έκπληξη παρατηρεί ότι ο χειριστής του οχήματος είναι ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αντί να τον χαιρετήσει ευγενικά (ίσως και θαυμαστικά), να ευχηθεί και να τον αφήσει να συνεχίσει το δρόμο του (υπό την επικρεμάμενη απειλή να υπηρετήσει στον Έβρο) τείνει προς το μέρος του μικρή και καταλήγουσα σε επίμηκες άκρο συσκευή, ικανή να ανιχνεύει τα ποσοστά της αλκοόλης στο αίμα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παραδόξως, δεν δραστηριοποιεί την προαναφερθείσα απειλή, αλλά πρόθυμα λαμβάνει ανά χείρας τη συσκευή και εκτελεί την εντολή του τροχονόμου: φουσκώνει τα μάγουλά του και εκπνέει το συγκεντρωμένο εντός τους αέρα. Η γρήγορη εξαγωγή του αποτελέσματος αποδεικνύει την υπέρβαση του επιτρεπόμενου από το νόμο ορίου και ο υπηρέτης του νόμου προχωράει στις προβλεπόμενες διαδικασίες: αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα τρίμηνο και διανυκτέρευση του πρωθυπουργού στο αστυνομικό τμήμα.

Την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός ζητάει δημοσίως και από κρατικό τηλεοπτικό δίαυλο συγγνώμη από το λαό του για το κακό παράδειγμα που πρόσφερε με την παράβαση του νόμου.

Το προηγούμενο (φανταστικό) σενάριο, με απλή αλλαγή των ονομάτων έλαβε χώρα στη μακρινή Αυστραλία. Όσο να αποκτήσει δυνατότητα υπόστασης και στη δική μας χώρα, η Ελλάδα απλώς θα αναζητά -βαρναλικώ τω τρόπω- "ποιος φταίει;" ή κατά Τρικούπη "τις πταίει;"