Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δελτίο καιρού

( μάρτης γδάρτης με χιόνια :: 7/3/2006 20:20:22) 

Μάρτης γδάρτης με χιόνια

Εφθασαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Πυκνό χιόνι έπεφτε από νωρίς χθες το μεσημέρι ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη λαϊκή ρήση που θέλει το Μάρτη… γδάρτη και παλουκοκαύτη.

Μάλιστα από χθες το απόγευμα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η πυκνή χιονόπτωση στο πολεοδομικό συγκρότημα και στα γύρω ορεινά θα συνεχιζόταν μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 5 βαθμών Κελσίου.

Εως την Πέμπτη

Χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στις υπόλοιπες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Βέροια θα υπάρχει συννεφιά και το θερμόμετρο θα δείχνει μεταξύ 3 και 6 βαθμών Κελσίου. Στην Κατερίνη ο υδράργυρος θα δείχνει σήμερα 4 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη δεν θα ξεπεράσει τους 7.

Στη Δράμα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 3-6 βαθμών Κελσίου και 2-7 βαθμών την Πέμπτη.

Στην Καβάλα θα πέφτει χιονόνερο και βροχή κατά διαστήματα και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη, ξεκινώντας από μόλις 1 βαθμό Κελσίου σήμερα.

Χιόνια πέφτουν από χθες στην Κοζάνη. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κατηφορίσει στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και στη Φλώρινα, ενώ στην Καστοριά, παρότι δεν προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, το κρύο θα είναι τσουχτερό και το θερμόμετρο θα δείχνει -3 βαθμούς, όπως και στα Γρεβενά.

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 9 Μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.