Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δελτίο καιρού

( δειλά - δειλά έρχεται η άνοιξη :: 28/2/2006 19:50:26) 

Δειλά - δειλά έρχεται η άνοιξη

Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπουν από σήμερα οι μετεωρολόγοι

Εξασθενούν από σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Έτσι, παρόλο που ημερολογιακά μπαίνουμε στην άνοιξη, τα χιόνια επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργώντας μάλιστα τα συνήθη προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Το έστρωσε για τα καλά χτες το πρωί στις ορεινές οδικές διαβάσεις της Δυτικής Μακεδονίας, αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και μέσα σε πόλεις, όπως σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα. Στα ορεινά το ύψος του χιονιού έφτασε τα δέκα εκατοστά. Με αλυσίδες κινούνταν χτες τα οχήματα στα εξής σημεία:

Στο 20ο - 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου. Στο 25ο - 48ο της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου. Στο 22ο - 38ο της εθνικής οδού Καστοριάς - Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας καθώς και στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών.

Σήμερα, πάντως, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα σταματήσουν, ωστόσο δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 13 βαθμών, καταγράφοντας μικρή πτώση.

Συννεφιά, άστατος καιρός και σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη και τις επόμενες ημέρες.