Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δελτίο καιρού

( με βροχές και καταιγίδες το τριήμερο των φώτων :: 4/1/2006 20:32:52) 

ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Με βροχές και καταιγίδες το τριήμερο των Φώτων

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα επόμενα 24ωρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέχει συνεχώς για 48 ώρες, ενώ τις επόμενες ώρες η βροχόπτωση θα γίνει πιο έντονη.

Βροχές ιδιαίτερα έντονες, που θα εξελιχθούν σε καταιγίδες, στη Μακεδονία αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν, η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά και οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα επόμενα 24ωρα στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 4 βαθμών Κελσίου. Την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανίων, δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας. Οι μετεωρολόγοι, αν και δεν προβλέπουν έντονα καιρικά φαινόμενα ανήμερα των Φώτων, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την τήρηση των εθίμων της γιορτής, τονίζουν ότι αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια και από νοτιοανατολικές στα νότια, φτάνοντας τοπικά στα 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς από το μεσημέρι στα νότια πελάγη. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές, που θα είναι ιδιαίτερα έντονες, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Θερμαϊκό προβλέπεται να εξασθενήσουν αύριο, ανήμερα των Φώτων.

Χθες οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, δηλαδή μόλις ένας βαθμός πάνω από το μηδέν, καταγράφηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στη Φλώρινα, την Καστοριά και την Πτολεμαΐδα.

Για την ημέρα των Θεοφανίων συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα βρέχει κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.