Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση βιβλίου

( παρουσιάσεις δύο βιβλίων :: 26/1/2006 19:39:05) 

ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ

Παρουσιάσεις δύο βιβλίων

Δύο ενδιαφέροντα βιβλία παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (Εθνικής Αντιστάσεως 131, Καλαμαριά, εμπορικό κέντρο Gate Through) οι λάτρεις του λυρικού θεάτρου θα γνωρίσουν ένα σημαντικό έργο αναφοράς, το βιβλίο "Opera" του Andras Batta (εκδ. Konemann).

Ο συγγραφέας περιγράφει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα πάνω από 300 όπερες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης", τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και το ραδιόφωνο Μύθος 93,4. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ, Νίκος Αθηναίος.

- Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα "Ολύμπιον" (Πλατεία Αριστοτέλους 10), οι εκδόσεις Λιβάνη και τα βιβλιοπωλεία "Ιανός" παρουσιάζουν το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάνη "Ανταποκρίσεις από τη λογοτεχνία". Πρόκειται για συνεντεύξεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας (Ελύτης, Ρίτσος, Βάρναλης, Σκαρίμπας, Εγγονόπουλος, Αναγνωστάκης, Χειμωνάς, Χατζής, Πεντζίκης, Χριστιανόπουλος, Τσαρούχης, Ταχτσής, Καρούζος, Κατσαρός, Σαμαράκης, Θεοδωράκης). Ομιλητές, μια πλειάδα ανθρώπων από την πολιτική, τη δημοσιογραφία, την τέχνη και τον αθλητισμό - μεταξύ άλλων Γ. Ορφανός, Ευάγ. Βενιζέλος, Γιάν. Ιωαννίδης, Ν. Κορτσάρης, ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Αναστασιάδης, ο συγγραφέας Γ. Μέρτζος, ο ποιητής Λ. Παπαδόπουλος. Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Αλ. Κωστάλας.