Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Παρουσίαση βιβλίου

( ημερολόγιο 2006 με άρωμα κούβας :: 15/1/2006 19:44:51) 

Αδερφοί Ζαρζώνη

Ημερολόγιο 2006 με άρωμα Κούβας

Ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το 2006 με αναμνήσεις από την Κούβα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ζαρζώνη", δηλαδή τα αδέρφια, Γιώργος και Γιάννης Ζαρζώνης, στο πλαίσιο της σειράς "Escape Guide".

Πέρυσι είχαν παρουσιάσει ένα ανάλογο με εικόνες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Φέτος μας ταξιδεύουν ακόμη πιο μακριά, με αφορμή το ταξίδι που έκαναν πέρυσι στο μαγικό νησί της Καραϊβικής.

Υπέροχες εικόνες, σταθερά πιστές σε ασπρόμαυρη εκτύπωση, συνοδεύονται από σχόλια εν είδη ημερολογίου, δίπλα ακριβώς από το χώρο που προσφέρεται για τις δικές σας σημειώσεις.

Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, πρόκειται για φωτογραφικούς οδηγούς που έχουν σκοπό να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην καλή φωτογραφία λευκωμάτων και το συχνά υπερβολικό πληροφοριακό υλικό των ταξιδιωτικών οδηγών. Βουνά, παραλίες, καθημερινές συνήθειες των κατοίκων, φιγούρες που ατενίζουν τον ορίζοντα, ποζάρουν, γελάνε και χορεύουν, τοπικά έθιμα, περνούν από τις σελίδες του ημερολογίου.

Οι αδερφοί Ζαρζώνη μας υπόσχονται ότι στα χρόνια που έρχονται θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδόσεις. Και εμείς αναμένουμε. Εξάλλου με κάθε δουλειά τους εδώ και δύο δεκαετίες μας ξαφνιάζουν ευχάριστα. Την ξέρουν καλά αυτή τη διαδικασία, καθώς από το 1991 ασχολούνται συστηματικά με την ταξιδιωτική φωτογραφία, γεγονός που τους έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων με τίτλο "Ελληνική Τοπιογραφία".

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ε.Σ.