Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( "οπλοστάσιο" με 7,5 εκατομμύρια κροτίδες :: 28/2/2006 21:38:09) 

"Οπλοστάσιο" με 7,5 εκατομμύρια κροτίδες

62χρονος ιδιοκτήτης αποθήκης στα Γιαννιτσά οδήγησε τους αστυνομικούς στο χώρο όπου φυλάσσονταν

Ένας 62χρονος από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης ανακάλυψε ολόκληρο "οπλοστάσιο" με κροτίδες που είχαν κρύψει "επιχειρηματίες" στην αποθήκη του στα Γιαννιτσά, την οποία τους είχε νοικιάσει.

Τα 7,5 εκατομμύρια κροτίδες ήταν πακεταρισμένες σε επτά παλέτες στην αποθήκη του 62χρονου που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομική υποδιεύθυνση Γιαννιτσών, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης παρουσιάστηκε με το δικηγόρο του στην αστυνομία και κατήγγειλε ο ίδιος το περιστατικό!

Ο 62χρονος που κατάγεται από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί, διατηρεί τη συγκεκριμένη αποθήκη στην περιοχή των Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη έφερε το συγκεκριμένο εμπόρευμα μέσα σε πακέτα πριν από πέντε περίπου μήνες και του ζήτησε να τα φυλάξει.

Ο ίδιος άρχισε να ανησυχεί γιατί παρότι είχε πέρασε πολύς καιρός, κανένας από τους επιχειρηματίες δεν είχε αναζητήσει τις παλέτες. Τότε άρχισε μόνος τους να ψάχνει να βρει τους ιδιοκτήτες της εταιρείας χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν κατάφερε να βρει οτιδήποτε που να παραπέμπει στην εταιρεία. Τότε ο 62χρονος απευθύνθηκε σε δικηγόρο, ο οποίος τον συμβούλεψε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Αμέσως άντρες της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών μαζί με φορτηγά του στρατού από το τμήμα πυροτεχνουργών μετέβησαν στην αποθήκη και αντίκρισαν την τεράστια ποσότητα βεγγαλικών, που ήταν συγκεντρωμένη σε παλέτες και εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα κλήθηκε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ), μέλη του οποίου δεν βρήκαν κανένα παραστατικό ή δελτίο παραλαβής του συγκεκριμένου φορτίου, το οποίο κάποιοι σκόπευαν να διοχετεύσουν στην ελληνική αγορά.

Ο 62χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του νόμου περί "κατοχής φωτοβολίδων και βεγγαλικών" και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Α.Μ. ΣΑΒΒΙΔΟΥ