Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( "απύθμενο μίσος" για κλίντον ) 

"Απύθμενο μίσος" για Κλίντον

Νέα ροζ προβλήματα για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εν όψει. "Απύθμενο" μίσος προς τον Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι τρέφει η Χουανίτα Μπρόντρικ, η οποία τον κατηγορεί ότι τη βίασε το 1978 μέσα σε ξενοδοχείο του Άρκανσο. Η 55χρονη σήμερα Μπρόντρικ αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της δοκιμασίας που ισχυρίζεται ότι υπέστη, σε συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το μίσος πάντως δεν ήταν, όπως είπε η "νέα Πόλα Τζόουνς", ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να μιλήσει. Το έκανε "για να σταματήσουν οι φήμες" και για να διαψεύσει "τις ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφορούσαν", κυρίως μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου που υποστήριζε ότι ο σύζυγός της έλαβε τεράστιο χρηματικό ποσό από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για τη "διακριτικότητά του".

Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της, η Μπρόντρικ διηγήθηκε πώς συνάντησε τον Κλίντον σε ξενοδοχείο του Λιτλ Ροκ για να πιουν καφέ, την εποχή που ο σημερινός πρόεδρος είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη του Άρκανσο και η ίδια βοηθούσε εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του. Υποστήριξε ότι την έπεισε να πάνε στο δωμάτιο της για να αποφύγουν το πλήθος και εκεί τη βίασε. Μάλιστα, η ίδια -λέει- προσπάθησε να αμυνθεί, με αποτέλεσμα, κατά τη συμπλοκή, να τραυματισθεί. Ωστόσο, δήλωσε ότι δε μπορεί να θυμηθεί ποια μέρα -ή έστω ποιο μήνα- του 1978 συνέβη το περιστατικό αυτό. Το μόνο που θυμάται, όπως είπε, είναι ότι την ημέρα εκείνη ο Μπιλ Κλίντον επρόκειτο να συμμετάσχει σε εκδήλωση σε κάποιο γηροκομείο.

Έρευνα που πραγματοποίησε το NBC, έδειξε ότι η εν λόγω εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 1978, όμως το όνομα της Μπρόντρικ δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πελατών του ξενοδοχείου κατά την επίμαχη περίοδο. Η 55χρονη υποστήριξε ότι τόσα χρόνια δεν τολμούσε να μιλήσει για την ιστορία αυτή. "Φοβόμουν ότι κάτι κακό θα μου συνέβαινε αν μιλούσα. Φοβόμουν ότι θα καταστρεφόταν η ζωή μου όπως συνέβη με τόσες άλλες γυναίκες. Δεν μπορούσα όμως να κρατήσω πλέον μέσα μου αυτή την ιστορία".

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, αλλά το NBC αποφάσισε να μην τη μεταδώσει τότε γιατί η δίκη του προέδρου στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Ο Λευκός Οίκος, δια στόματος του προσωπικού δικηγόρου του Κλίντον, Ντέιβιντ Κένταλ, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, το περασμένο Σάββατο, τους ισχυρισμούς της Μπρόντρικ "ως απολύτως ψευδείς", ενώ ο ίδιος ο Αμερικανός ηγέτης ερωτηθείς προχθές από δημοσιογράφους δήλωσε ότι "δεν έχει να προσθέσει τίποτα άλλο".