Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( απάτη με τηλεκάρτες στην αθήνα ) 

Απάτη με τηλεκάρτες στην Αθήνα

Μια πρωτότυπη απάτη σε βάρος του ΟΤΕ, με παραποιημένες τηλεκάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απεριόριστο χρόνο, αποκαλύφθηκε προχθές από το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη αλλοδαπού στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι στην περιοχή της Ομόνοιας αλλοδαποί πωλούν ή ενοικιάζουν τηλεκάρτες του ΟΤΕ, οι οποίες είχαν λήξει, αλλά με ηλεκτρονική επέμβαση στο μικροεπεξεργαστή που διαθέτουν τις έχουν ξανακάνει λειτουργικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απεριόριστο χρόνο ομιλίας.

Ύστερα από έρευνες, εντοπίστηκε προχθές το πρωί στην οδό Ευριπίδου 50 στην Αθήνα και συνελήφθη ο Αχάντ Μάγια, 31 χρόνων, από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια τέτοια παραποιημένη τηλεκάρτα. Ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι είχε νοικιάσει την τηλεκάρτα από έναν άλλο αλλοδαπό με τα στοιχεία Πολ Ναξαράν, για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενείς του στο Μπαγκλαντές.

Ο Ναξαράν αναζητήθηκε, αλλά δε βρέθηκε. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Μάγια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις τηλεκάρτες, στις οποίες είχε γίνει εξωτερική επέμβαση στο μικροεπεξεργαστή και βρίσκονταν στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης για να διατεθούν στην αγορά.

Ο Μάγια, με τη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε για να δικαστεί στο αυτόφωρο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων αλλοδαπών που συμμετέχουν στην απάτη σε βάρος του ΟΤΕ.