Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης έγιναν χθες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά Πέλλας οι κηδείες των αδικοχαμένων χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου τύπου Χιούι, που κατέπεσε στην περιοχή Καρυώτισσας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, παρασύροντας στο θάνατο το τετραμελές πλήρωμά του.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, στις 2.00 το μεσημέρι, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι από την αεροπορία στρατού αποχαιρέτησαν το λοχαγό Χρήστο Καρυπίδη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου 39χρονου που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί αλλά και οι στενοί συγγενείς, ένας από τους οποίους επιτέθηκε φραστικά στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο αδικοχαμένος χειριστής του ελικοπτέρου πρόσφατα είχε ολοκληρώσει το σπίτι του στο χωριό Ποντοχώρι και είχε μετακομίσει εκεί με την οικογένειά του. Στο ίδιο χωριό έγινε και η ταφή, παρουσία συναδέλφων του από το Γ' τάγμα ελικοπτέρων, στην Αλεξάνδρεια. Με τη συνοδεία στρατιωτικού τιμητικού αγήματος, παρουσία τοπικών και νομαρχιακών αρχών, βουλευτών και ανώτατων αξιωματικών τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Εδέσσης - Πέλλης - Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ στεφάνι έστειλε μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είχε κακό προαίσθημα

"Το συζητούσε δέκα ημέρες πριν, σαν να περίμενε το κακό", έλεγαν οι οικείοι του αρχιλοχία τεχνικού Αδάμ Αδαμόπουλου, πατέρα δύο παιδιών, που κηδεύτηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας σε κλίμα οδύνης και πραγματικού σπαραγμού. Όπως σημείωναν, ο 38χρονος τους είχε αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες έβλεπε συνεχώς, το ίδιο κακό όνειρο, τονίζοντας πως είχε το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο θα του συμβεί.