Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Με μία σφαίρα στο κεφάλι έβαλε τέρμα στη ζωή του 19χρονος φαντάρος που υπηρετούσε σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑ

Αυτοκτονία δείχνουν όλα τα στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου 19χρονου στρατιώτη, που υπηρετούσε σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης. Η είδηση συγκλόνισε τους φαντάρους της περιοχής και έπεσε σαν κεραυνός στο σπίτι του στρατιώτη στην Καρδίτσα.

Ο στρατιώτης πεζικού Α.Θ. του Νικολάου εκτελούσε χρέη σκοπού το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9.00 μ.μ. έσκισε την τελαμώνα (θήκη για τις σφαίρες σε περίπτωση ανάγκης), όπλισε και έστρεψε επάνω του το όπλο. Μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, στρατιώτες και αξιωματικοί έσπευσαν στη σκοπιά και αντίκρισαν νεκρό τον 19χρονο. Αμέσως η σωρός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε νεκροψία - νεκροτομή. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θράκης, καθηγητής, Νικόλαος Κιφνίδης, που έκανε την εξέταση, διέγνωσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις "ως συνέπεια πυροβολισμού με πυροβόλο όπλο". Ο κ. Κιφνίδης εξήγησε, μιλώντας στη "Μ": "Ο πυροβολισμός έγινε με το όπλο που κρατούσε ο στρατιώτης στη σκοπιά. Από την εξέταση προκύπτει ότι πυροβολήθηκε στην υπογνάθια χώρα, ενώ η σφαίρα βγήκε από το επάνω μέρος του κρανίου. Το πτώμα του στρατιώτη δεν είχε καμία άλλη κάκωση", ξεκαθάρισε ο κ. Κιφνίδης.

Σε δημόσια θέα

Το στρατόπεδο που υπηρετούσε ο 19χρονος βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάτοικοι των κοντινών σπιτιών ανέφεραν ότι τον είδαν να σηκώνει το όπλο του και να αυτοκτονεί. Η σωρός του στρατιώτη μεταφέρθηκε αργά χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, τόπο καταγωγής του, ενώ η κηδεία του θα γίνει σήμερα. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Νεκρός από σφαίρα

Ο θάνατος του 19χρονου έρχεται ενάμιση μήνα μετά το θλιβερό περιστατικό του δόκιμου αξιωματικού, Δημήτρη Σούρα, που υπηρετούσε σε φυλάκιο του Έβρου. Ο δόκιμος εξαφανίστηκε στις 5.00 το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 2005 και βρέθηκε νεκρός από σφαίρα πυροβόλου όπλου το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2005, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το παρατηρητήριο της περιοχής.

Ο στρατιωτικός ιατροδικαστής κ. Παυλίδης διέγνωσε πυροβολισμό εξ επαφής. Η οικογένειά του εκλιπόντος, όμως, δεν πείστηκε, με το αιτιολογικό ότι στο σώμα του δόκιμου υπήρχαν αδικαιολόγητοι μώλωπες. Έτσι, διατάχθηκε εκταφή του πτώματος και νέα νεκροτομή της σωρού στην Αθήνα. Οι ιατροδικαστές συμφώνησαν με το πόρισμα του στρατιωτικού ιατροδικαστή.