Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( χωρίς τραυματισμούς η επεισοδιακή ληστεία στη eurobank :: 7/3/2006 22:25:30) 

Τέσσερις άγνωστοι ήταν οι δράστες, που στις 10.15 το πρωί επιτέθηκαν στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Βρυούλων, στη Νέα Κρήνη.

Χωρίς τραυματισμούς η επεισοδιακή ληστεία στη Eurobank

Σικάγο… η Καλαμαριά

Επεισοδιακή ληστεία, με πυροβολισμούς που ευτυχώς δεν έπληξαν κανέναν, σημειώθηκε χθες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Δράστες ήταν τέσσερις άγνωστοι, οι οποίοι στις 10.15 το πρωί επιτέθηκαν στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ (Eurobank) που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Βρυούλων, στη Νέα Κρήνη.

Δύο από τους δράστες μπήκαν στην τράπεζα φορώντας κράνη και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με ένα πιστόλι. Άρπαξαν από τα ταμεία 11.400 ευρώ και ξαναβγήκαν στο δρόμο. Εκεί τους περίμεναν οι συνεργάτες τους με δύο μοτοσικλέτες εντούρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την αποχώρησή τους οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας, οι πυροβολισμοί έπεσαν όσο οι δύο από τους ληστές βρίσκονταν ακόμη μέσα στην τράπεζα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι τα δύο άτομα που περίμεναν έξω από την τράπεζα αναστατώθηκαν βλέποντας έναν πολίτη, που προφανώς δεν είχε αντιληφθεί τη ληστεία, να κατευθύνεται στην τράπεζα. Ένας από τους δράστες τον πλησίασε και τον πυροβόλησε από απόσταση μόλις ενός μέτρου. Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας υπέθεσε ότι ο πυροβολισμός έγινε από πιστόλι κρότου, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να είχε πλήξει τον ανυποψίαστο πολίτη. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης απλώς απείλησε τον πολίτη με το πιστόλι και ότι κάποιος άλλος συνεργάτης του πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Πάντως αμέσως μετά και οι τέσσερις άγνωστοι επιβιβάστηκαν στις μοτοσικλέτες τους και διέφυγαν, χωρίς να καταστεί δυνατό να εντοπιστούν.

Ληστεία και στην Αθήνα

Με θωρακισμένο φορτηγάκι χρηματαποστολών και όμηρους δύο υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι κατάφερε να διαφύγει από το κέντρο της Αθήνας ένας άγνωστος ληστής. Ο δράστης περίμενε τη χρηματαποστολή ντυμένος οδοκαθαριστής, έξω από κατάστημα της τράπεζας BNP, στην οδό Κουμπάρη, στο Κολωνάκι. Μόλις ο υπάλληλος της χρηματαποστολής βγήκε από την τράπεζα κρατώντας το σάκο με τα χρήματα που είχε παραλάβει, τον απείλησε με πιστόλι και μπήκε μαζί του μέσα στο θωρακισμένο φορτηγάκι. Με απειλές ανάγκασε τον οδηγό του οχήματος να κατευθυνθεί στο Ζάππειο, όπου περίμενε ένας συνεργάτης του. Εκεί οι δύο δράστες χτύπησαν στο κεφάλι τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, τους έδεσαν με χειροπέδες και αφού άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο. Παρά την κινητοποίηση που ακολούθησε από την αστυνομία, μέχρι αργά χθες βράδυ οι ληστές δεν είχαν εντοπιστεί, ενώ το χρηματικό ποσό που έκλεψαν παρέμενε άγνωστο.

Σ.Γ.