Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( στη φυλακή η 21χρονη ) 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Στη φυλακή η 21χρονη

Το "δρόμο" προς τις δικαστικές φυλακές Διαβατών πήρε χθες η νεαρή φοιτήτρια που συμμετείχε στη ληστεία του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Αμπελοκήπων, που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου φίλου της, Γιάννη Μηγκήπη, από σφαίρα αστυνομικού.

Με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, των γονιών της και ενός ιερέα, η Κυριακή Μπολυμένη οδηγήθηκε χθες, 21 χρόνων, στην έκτη τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Σε βάρος της 23χρονης φοιτήτριας ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης, μετά τη σύλληψή της, άσκησε ποινική δίωξη για "ληστεία κατά συναυτουργία και οπλοφορία", ενώ στη συνέχεια την παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για χθες.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη οι δύο νεαροί ληστές είχαν χτυπήσει οπλισμένοι το ταχυδρομείο στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός της ασφάλειας Κωνσταντίνος Ταουλτσίδης, που τυχαία βρέθηκε στο επεισόδιο, καταδίωξε το ζευγάρι.

Ο 23χρονος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, έστρεψε κοντόκαννη καραμπίνα εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος πρόλαβε και πυροβόλησε πρώτος το νεαρό ληστή.

Η 21χρονη φοιτήτρια παρέμεινε στον τόπο της τραγωδίας σοκαρισμένη, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η κοπέλα την ημέρα της κηδείας του φίλου της ζήτησε δίωρη άδεια από τον εισαγγελέα για να παρευρεθεί στη νεκρώσιμη τελετή. Και ενώ η άδεια αρχικά δόθηκε, στη συνέχεια ανακλήθηκε, για να αποτρέψει πιθανά επεισόδια που θα προκαλούσε η παρουσία της, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η σπουδάστρια αντιμετώπιζε προβλήματα με την οικογένεια του 23χρονου για τη σχέση τους.