Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( πτήσεις μετ΄εμποδίων :: 7/3/2006 20:35:45) 

Προβλήματα χθες στο "Μακεδονία" από την ομίχλη - Παρέμβαση Λιάπη για τις κινητοποιήσεις του προσωπικού ασφαλείας

Πτήσεις μετ΄εμποδίων

Του ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκαν μετά το μεσημέρι χθες λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε στην περιοχή της Μίκρας. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι το σύστημα τυφλής προσγείωσης ILS II που έχει εγκατασταθεί εδώ και τριάμισι χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σε όλη του τη διάσταση το φαινόμενο της πυκνής ομίχλης.

Έτσι, αεροσκάφος της British Airways που εκτελούσε δρομολόγιο Λονδίνο-Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Σκόπια και να αναμένει για δύο ώρες στη γειτονική χώρα μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες στο "Μακεδονία". Τρία ακόμη αεροσκάφη, οι πτήσεις των οποίων είχαν μεσοσταθμό τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκαν τελικά στην Αθήνα. Πρόκειται για τις πτήσεις Μόναχο - Θεσσαλονίκη - Αθήνα της εταιρείας Aegean, Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη της Malev και Μόναχο - Θεσσαλονίκη - Αθήνα της Ολυμπιακής. Οι επιβάτες τους, που ταξίδευαν για Θεσσαλονίκη, ήρθαν στην πόλη με άλλες πτήσεις από την Αθήνα.

"Λόγω της κακοκαιρίας, τα αεροσκάφη προσγειώνονταν χθες από την πλευρά του Τριλόφου, όπου εμφανίστηκε όμως η χαμηλή νέφωση", δήλωσε στη "Μ" ο αερολιμενάρχης Κώστας Τενεκές. "Το ILS II λειτουργεί για προσγειώσεις από την πλευρά της θάλασσας. Έτσι, δεν μπόρεσε να βοηθήσει", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον μέχρι σήμερα υποδιοικητή της ΥΠΑ Ευάγγελο Βασιλάκο θα έχουν την Παρασκευή στις 10 το πρωί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βασιλάκος αναμένεται να αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες σε διοικητή της υπηρεσίας, ενώ ο σημερινός διοικητής κ. Σταμάτης θα καταλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, μετά την παραίτηση του κ. Γκόλια.

"Με εντολή του υπουργού Μεταφορών κ. Λιάπη, λάβαμε πρόσκληση από τον κ. Βασιλόπουλο να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας. Μετά θα επανεξετάσουμε εάν θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας", δήλωσε στη "Μ" ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βαγγέλης Πάλλης.

Γιατί διαμαρτύρονται

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας διαμαρτύρεται για τη διακοπή της σύμβασης εργασίας 24 μελών της, που απασχολούνταν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ενώ έχουν καταγγείλει ότι έγινε παράτυπη απευθείας ανάθεση της φύλαξης του αεροδρομίου σε ιδιωτική εταιρεία.

Τα μέλη της ομοσπονδίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, πραγματοποίησαν χθες το πρωί στάση εργασίας, από τις 7.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν μικροκαθυστερήσεις σε όλες τις πτήσεις από το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και σε 26 πτήσεις της ΟΑ στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".