Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( 57χρονος σκότωσε τη συζυγό του :: 3/2/2006 20:41:02) 

57χρονος σκότωσε τη συζυγό του

Συνταξιούχος αστυνομικός πυροβόλησε τη γυναίκα του έξω από το σπίτι τους στη Βέροια

Συνταξιούχος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του σε δρόμο της Βέροιας, μία ώρα πριν από το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των συγκλονισμένων γειτόνων του.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχτηκε χθες με δράστη έναν 57χρονο απόστρατο της αστυνομίας και θύμα τη 45χρονη σύζυγό του.

Όπως έγινε γνωστό, ο 57χρονος ήταν ιδιαίτερα οξύθυμο άτομο και συχνά καυγάδιζε και φώναζε με τη σύζυγό του αλλά και τα παιδιά τους. Το ίδιο συνέβη, σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην αστυνομία, και χθες λίγη ώρα πριν από το φονικό.

Το ανδρόγυνο βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους και για πολύ ώρα καυγάδιζαν. Οι φωνές τους ακούγονταν στα γειτονικά σπίτια. Κάποια στιγμή η 45χρονη βγήκε στο δρόμο και άρχισε να απομακρύνεται από το σπίτι περπατώντας.

Με κυνηγετική καραμπίνα

Δευτερόλεπτα αργότερα την ακολούθησε έξαλλος ο 57χρονος σύζυγός της, κρατώντας στα χέρια του μία κυνηγετική καραμπίνα. Σε απόσταση μόλις 60 μέτρα από το σπίτι ο 57χρονος πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες έπληξαν τη γυναίκα και την έριξαν αιμόφυρτη στο έδαφος.

Συγκλονισμένοι ορισμένοι από τους περίοικους και τους διερχόμενους πολίτες ειδοποίησαν τηλεφωνικά την Άμεση Δράση. Σε λίγα λεπτά στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αστυνομικοί που περιπολούσαν νωρίτερα σε μικρή απόσταση.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα νεκρή. Ο σύζυγός της δεν είχε προσπαθήσει να διαφύγει, ενώ είχε ακόμη στην κατοχή του το όπλο του φόνου, το οποίο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί.

Ο 57χρονος προσήχθη στο τμήμα ασφάλειας Βέροιας, όπου, όπως έγινε γνωστό, παραδέχτηκε το έγκλημά του. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βέροιας, ο οποίος θα αποφασίσει για τις ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν σε βάρος του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ