Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( οινόπνευμα και τσιγάρα ) 

Οινόπνευμα και τσιγάρα

Τσιγάρα και οινόπνευμα είναι, όπως φαίνεται, τα αγαπημένα είδη των λαθρεμπόρων. Πρόσφατα ένα βυτίο με παράνομο αλκοόλ κατασχέθηκε στη Νέα Μεσήμβρια της Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις προχθές αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής μία περίπτωση λαθραίου οινοπνεύματος και τσιγάρων, στο λιμάνι του Πειραιά, σε συσκευασίες οι οποίες σύμφωνα με τα φορτωτικά τους έγγραφα περιείχαν σεντόνια και προσόψια.

Όμως ύστερα από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι τα εν λόγω τρία κοντέινερ περιείχαν (εκτός από ελάχιστες ποσότητες σεντονιών), 900 κιβώτια λαθραία τσιγάρα, μάρκας REGAL (αγγλικής προέλευσης), δηλαδή 450.000 πακέτα, καθώς και 160 βαρέλια των 200 λίτρων με λαθραίο οινόπνευμα, συνολικής ποσότητας 32.000 λίτρων, που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τις γνωστές "μπόμπες".

Ως τόπος προέλευσης δηλώθηκε το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όμως από την έρευνα αποδείχθηκε ότι τα λαθραία φορτία προέρχονταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και έφθασαν εδώ μέσω Κύπρου. Οι δασμοί που διέφυγαν σ' αυτή την περίπτωση ανέρχονται περίπου σε 400.000.000 δρχ.