Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( εντυπωσιακές μέθοδοι διαφυγής ) 

Πολλές είναι τελευταία οι περιπτώσεις λαθρεμπορίας στις οποίες επεμβαίνουν οι αρχές. Εδώ, αυτοκίνητο του ΣΔΟΕ έξω από αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίου οινοπνεύματος.

Πλαστές πινακίδες, τα πρώτα "εργαλεία" των λαθρεμπόρων

Οι δρόμοι των ναρκωτικών ποικίλλουν κατά περίπτωση. Από τα λιμάνια, τον Έβρο, μέχρι και τα γαϊδουράκια στους ορεινούς όγκους της Βορειοδυτικής Μακεδονίας.

Εντυπωσιακές μέθοδοι διαφυγής

Εφευρετικότατοι οι λαθρέμποροι

Καθημερινό κυνήγι των διωκτικών αρχών και συνεχείς αποκαλύψεις- Οι κυριότεροι τρόποι στις πιο "αγαπημένες" κατηγορίες λαθρεμπορίου

Ευρηματικότατοι έχουν αποδειχθεί επί πολλά χρόνια οι λαθρέμποροι, που δρουν στην χώρα μας, ντόπιοι και ξένοι. Οι τρόποι, που χρησιμοποιούν κατά καιρούς και οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί στις διωκτικές αρχές, φθάνουν και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Από ναρκωτικά μέχρι τρόφιμα αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, ή τσιγάρα και καύσιμα είναι τα όσα προωθούν. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για να διεισδύσουν στην αγορά και να διαθέσουν τα εν λόγω είδη. Το κυνήγι των αρχών καθημερινό και οι επιτυχίες τακτικές, από μέρους των τελωνειακών αρχών, την αστυνομία ή το ΣΔΟΕ. Όμως συνεχώς βγαίνουν στο φως νέου τύπου υποθέσεις λαθρεμπορίας, όπως για παράδειγμα η προχθεσινή, που αποκαλύφθηκε στα Μέγαρα, όπου πέντε συνεργοί είχαν κατασκευάσει δικό τους υποθαλάσσιο αγωγό, μήκους 70 μέτρων, ο οποίος κατέληγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, απ' το οποίο διακινούσαν τα λαθραία καύσιμα με βυτιοφόρο.

Οι υποθέσεις λαθρεμπορίας, που έχουν μόνο οικονομικό κόστος, έστω καταμετρούμενο σε τεράστια ποσά, για το δημόσιο, είναι κάτι διαφορετικό. Αντίθετα, υπάρχουν περιπτώσεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών, όπου εκεί το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον υπάρχουν και οι υποθέσεις λαθρεμπορίας τροφίμων αγνώστου προελεύσεως, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Έναν πραγματικό πονοκέφαλο λοιπόν στυνιστούν για τις διωκτικές αρχές οι λαθρέμποροι οποιασδήποτε "ειδικότητας".