Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( περιοδεύοντα "κουνελάκια" στην καβάλα ) 

Περιοδεύοντα "κουνελάκια" στην Καβάλα

Από το ένα κατάστημα στο άλλο μετέφεραν δύο νεαρές από τη Βουλγαρία και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται σε πελάτες τους έναντι αμοιβής. Για μαστροπεία και σωματεμπορία κατηγορούνται έξι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης της Καβάλας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Ασφάλειας και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για τους Ματθαίο Καπάκτσογλου, 57 χρόνων επιχειρηματία, Νικόλαο Καλαγκάνη, 43 χρόνων σερβιτόρο, και τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, Γεώργιο Κοντοστόλη, 36 χρόνων, Γεώργιο Γραμματικόπουλο, 51 χρόνων, και τον συνεργό τους, επίσης ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης με το όνομα Νίκος, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με τους άνδρες της Ασφάλειας, οι έξι δράστες απασχολούσαν στα καταστήματά του τις Βάνια Λαζάροβα και Σβετλάνα Ιορντάνοβα, 18 και 22 χρόνων αντίστοιχα, από τη Βουλγαρία, τις οποίες μάλιστα ανάγκαζαν να εκδίδονται σε πελάτες τους έναντι αμοιβής 15.000 δραχμών, που εισέπρατταν οι ίδιοι.

Όπως μάλιστα αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών, ο Καπάκτσογλου είχε προμηθεύσει τις δύο κοπέλες με πλαστές βεβαιώσεις παραμονής στη χώρα μας του ΟΑΕΔ, τις οποίες είχε εκδώσει ο ίδιος. Ο 23χρονος Σβετοσλάβε Κατχεβ, υπήκοος Βουλγαρίας και προσωρινός κάτοικος Χρυσούπολης Καβάλας, είχε οδηγήσεις την 18χρονη συμπατριώτισσα του από αφύλακτος σημείο των συνόρων στο εσωτερικό της χώρας μας και την παράδωσε έναντι αμοιβής στους έξι επιχειρηματίες.

Οι δράστες εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη, λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίον τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καβάλας.