Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επεισόδια σε πορεία κατά των υποκλοπών :: 9/2/2006 21:22:27) 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, κίνηση που πυροδότησε μικροσυγκρούσεις. Τελικά το πλήθος απομακρύνθηκε και η πορεία συνεχίστηκε προς την οδό Εγνατία με συνθήματα όπως "Υποκλοπές, απαγωγές, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές".

Επεισόδια σε πορεία κατά των υποκλοπών

Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν μία από τις κάμερες παρακολούθησης της αστυνομίας που βρίσκεται στην Εγνατία

Μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις παράνομες υποκλοπές που διοργάνωσαν πολιτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή της σύγκρουσης στάθηκε η προσπάθεια των διαδηλωτών να καταστρέψουν μία από τις κάμερες παρακολούθησης της αστυνομίας που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου, από όπου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, κίνηση που πυροδότησε μικροσυγκρούσεις. Τελικά το πλήθος απομακρύνθηκε και η πορεία συνεχίστηκε προς την οδό Εγνατία με συνθήματα όπως "Υποκλοπές, απαγωγές, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές".

Στην πορεία συμμετείχαν η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΚΚΕ μ-λ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η ΚΟΕ, η νεολαία του Συνασπισμού και η Οργάνωση Κομουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και δύο από τα θύματα του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, οι Αργύρης Μουρατίδης και Γρηγόρης Τσιλιμαντός, που είναι μέλη της ΑΚΣ.

Η πορεία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους, μπροστά από τα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Το ήδη τεταμένο κλίμα οξύνθηκε στη συνέχεια, όταν οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη καταστήματος της Βόνταφον. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμούς στα μάτια αντιμετώπισαν, λόγω των δακρυγόνων, πολλοί διαδηλωτές και διερχόμενοι πολίτες.

Σ.Γ.