Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επεισόδια στην πορεία των αγροτών :: 2/2/2006 20:57:31) 

Ένταση προκλήθηκε στην χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν οι διαδηλωτές "έσπασαν" τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια στην πορεία των αγροτών

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που μπήκαν στο χώρο της ΔΕΘ

Ενταση σημειώθηκε κατά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αγρότες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Agrotika. Μικροεπεισόδια έγιναν, όταν δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που "έσπασαν" τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές έκαψαν ένα πλακάτ που αναπαριστούσε την Κοινή Αγροτική Πολιτική και κατόπιν διαλύθηκαν.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), διαμαρτυρήθηκαν κατά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Ειδικότερα, μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης ήταν η απορρόφηση της φετινής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που θα καλύπτουν το κόστος και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση, κατώτερη σύνταξη τουλάχιστον 420 ευρώ, να μην κλείσει το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και να σταματήσει η εκκαθάριση της Ομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου, μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στην κεφαλή βρίσκονταν τρία τρακτέρ και ένα αγροτικό αυτοκίνητο (τύπου Unimac).

Mεταξύ των διαδηλωτών ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ, Βαγγέλης Μπούτας και εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.