Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το νέο κύμα ψύχους που πλήττει την Ουκρανία στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως επισήμως ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας. Οι τελευταίοι θάνατοι ανεβάζουν σε 789 το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από το κρύο στην Ουκρανία από τις 16 Ιανουαρίου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άστεγοι. Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων η Ουκρανία αντιμετώπισε κύμα ψύχους με θερμοκρασίες χαμηλότερες των 30 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν, στα επίπεδα δηλαδή που κυμαίνονται πάλι τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Στους -25 έπεσε η θερμοκρασία χθες και σε πολλές περιοχές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Δώδεκα Τούρκοι τουρίστες σκοτώθηκαν χθες στη Ρώμη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε και έπεσε σε χαντάκι. Άλλοι 18 τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ατύχημα αποδίδεται στην κακοκαιρία, καθώς το οδόστρωμα ήταν παγωμένο, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ιταλική πρωτεύουσα.

Κατέρρευσε στέγη σούπερ μάρκετ

Τύχη βουνό είχαν οι πελάτες σούπερ μάρκετ στη Βαυαρία, όταν η στέγη του υποχώρησε από το βάρος του χιονιού, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Η στέγη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, κατέρρευσε σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διαφύγουν ή να προφυλαχθούν. Η κατάρρευση σημειώθηκε στο Τέγκιγκ Αμ Ιν, πόλη 9.500 κατοίκων ανάμεσα στο Σάλτσμπουργκ και το Μόναχο. Το ατύχημα συνέβη περίπου ένα μήνα μετά το ανάλογο συμβάν στο παγοδρόμιο της πόλης Μπαντ Ράιχενχαλ, επίσης στη Βαυαρία, οπότε έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά και νέοι.