Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( τραγωδία στον ανθότοπο κοζάνης :: 1/2/2006 21:34:36) 

Τραγωδία στον Ανθότοπο Κοζάνης

52χρονος που έβαλε φωτιά τη θεία του κάηκε ζωντανός ο ίδιος - Η υπερήλικη γλίτωσε, αλλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης

Τραγωδία εκτυλίχτηκε χθες το πρωί μεταξύ δύο συγγενικών προσώπων στον Ανθότοπο του δήμου Κοζάνης. Ένας 52χρονος προσπάθησε, για άγνωστο λόγο, να κάψει την υπερήλικη θεία του μέσα στο σπίτι της, αλλά κάηκε ο ίδιος ζωντανός. Η 90χρονη θεία του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης με εγκαύματα και με δύο μεγάλα θλαστικά τραύματα που της κατάφερε ο δράστης -και θύμα- ανιψιός της.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, ο 52χρονος, που ήταν αλκοολικός, επισκέφτηκε το σπίτι της υπέργηρης θείας του κατά τις 6.00 χθες το πρωί. Της επιτέθηκε χτυπώντας την με ένα ξύλινο μπαστούνι στο κεφάλι και, αφού περιέλουσε τη θεία του και τους χώρους του σπιτιού με εύφλεκτο υγρό, έβαλε φωτιά με τον αναπτήρα. Η παθούσα κατάφερε να βγει από το σπίτι και κάλεσε σε βοήθεια. Ένας ανιψιός της που άκουσε τις φωνές έτρεξε και έσβησε τη φωτιά, ενώ είδε τον 52χρονο να κείτεται στο πάτωμα χωρίς να δίνει σημεία ζωής. Αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο άνθρωποι, διαπιστώθηκε ότι ο άντρας ήταν ήδη νεκρός, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Κοζάνης Βασίλειο Κρομμύδα, η γυναίκα δήλωσε πως ο δράστης ήταν μεθυσμένος και η επίθεση που δέχτηκε ήταν απρόκλητη. Οι συγχωριανοί τους επιβεβαιώνουν ότι θεία και ανιψιός είχαν πολύ καλές σχέσεις, μάλιστα ο δεύτερος πήγαινε κάθε πρωί και άναβε τη θερμάστρα της υπερήλικης θείας του. Ο θάνατος του 52χρονου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του νοσοκομείου Κοζάνης Γιάννη Χριστοφορίδη, οφείλεται σε ασφυξία. Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ