Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επιχείρηση - σόου στον πειραιά :: 31/1/2006 22:03:10) 

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΛΗΣΤΩΝ

Επιχείρηση - σόου στον Πειραιά

Σε τηλεοπτικό σόου εξελίχθηκε χθες το μεσημέρι επιχείρηση της ομάδας ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Πειραιά για τον εντοπισμό δύο άγνωστων ατόμων, που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ληστέψει υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Δραπετσώνα και είχαν αρπάξει 25.000 ευρώ.

Η επιχείρηση άρχισε με αφορμή τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών, που ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν τους δύο δράστες να μπαίνουν με μοτοσικλέτα στο χώρο του λιμανιού και να πλησιάζουν στο χώρο από όπου αποπλέουν τα πλοία με προορισμό την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παρότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούσαν να ξέρουν με βεβαιότητα πού είχαν καταφύγει οι δράστες, κινητοποιήθηκε η ομάδα ειδικών αποστολών του Λιμενικού. Μεγάλη έκταση μέσα στο λιμάνι εκκενώθηκε και για πολλή ώρα οι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων άρχισαν να ψάχνουν ένα προς ένα τα πλοία που ήταν δεμένα στο λιμάνι, κάνοντας χρήση ακόμη και φωτοβολίδων και δακρυγόνων. Την ίδια ώρα οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραφαν από τις ταράτσες των γειτονικών κτιρίων την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει σχεδίου που θα εφαρμοζόταν σε περίπτωση κρίσης την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελικά αφού εκκενώθηκαν και ελέγχθηκαν πέντε(!) πλοία διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαφύγει προς άλλη περιοχή.