Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δρόμοι "γυαλί", χωρίς ορατότητα ) 

Δύο από τις καραμπόλες σημειώθηκαν στη περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί. Αιτία η χαμηλή ορατότητα και η υγρασία που μετέτρεψε τους δρόμους σε "γυαλί".

41 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρόμοι "γυαλί", χωρίς ορατότητα

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω παγετού, και η περιορισμένη ορατότητα, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης, θεωρούνται ως οι…"ηθικοί αυτουργοί" που προκάλεσαν τις δύο σφοδρές καραμπόλες, οι οποίες σημειώθηκαν χθες το πρωί με διαφορά δύο μόλις ωρών η μία από την άλλη στις εξόδους της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ ακόμη τρεις καραμπόλες, στο δρόμο προς Περαία, στο Λαγκαδά και στο Καβαλάρι, σημάδεψαν την πρωτοχρονιάτικη…έξοδο των Θεσσαλονικέων.

Η ώρα ήταν περίπου 7.30 το πρωί, όταν ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε διερχόμενο επιβατικό αυτοκίνητο στη διασταύρωση προς Επανομή, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, ένα ακόμη λεωφορείο και 13 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στο ατύχημα, διακόπτοντας την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο για περίπου δύο ώρες και προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό των εκδρομέων, που ανυπομονούσαν να φθάσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπου και σχεδίασαν να περάσουν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τρία αυτοκίνητα ξέφυγαν από το οδόστρωμα και κατέληξαν σε ρέμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Τροχαία Θεσσαλονίκης, καθώς οι κλήσεις για βοήθεια διαδέχονταν η μία την άλλη, και μεγάλος αριθμός ανδρών της υπηρεσίας έσπευσε στο σημείο της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, η καραμπόλα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην ολισθηρότητα του δρόμου και στην περιορισμένη ορατότητα, λόγω της πυκνής ομίχλης, που από πολύ νωρίς το πρωί κάλυπτε την περιοχή. Εξάλλου, οι ίδιοι οι οδηγοί καταλογίζουν ευθύνες στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) και κάνουν λόγο για πλημμελή καθαρισμό του οδοστρώματος από την αρμόδια υπηρεσία. Στο μεταξύ, στο ίδιο σημείο μόλις μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη μία καραμπόλα, στην οποία συγκρούστηκαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 9.30 το πρωί σημειώθηκε δεύτερη σφοδρή καραμπόλα στο 16ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Στην καραμπόλα συγκρούστηκαν 17 αυτοκίνητα, ενώ ως αίτια του ατυχήματος και σε αυτή την περίπτωση θεωρούνται ο παγετός και η πυκνή ομίχλη. Η καραμπόλα προκάλεσε κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στην περιοχή, καθώς για τουλάχιστον μία ώρα, δεκάδες αυτοκίνητα είχαν σχεδόν ακινητοποιηθεί.

Στο μεταξύ χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν δύο ακόμη καραμπόλες, η πρώτη στο 1ο χιλιόμετρο του επαρχιακού οδικού δικτύου Λαγκαδά - Κολχικού, όπου συγκρούστηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας και συγκεκριμένα στο χωριό Καβαλάρι.

Ευτυχώς, από τις αλλεπάλληλες καραμπόλες προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ για τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα "συγκρουόμενα αυτοκίνητα"…τέλος καλό, όλα καλά.