Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( τραγωδία στον αέρα :: 20/2/2006 23:10:17) 

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου τύπου Χιούι, που εκτελούσε νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση, βρέθηκαν δίπλα σε πίστα μότο - κρος σε περιοχή μεταξύ Γιαννιτσών και Έδεσσας

Τραγωδία στον αέρα

Στην περιοχή της Καρυώτισσας, μεταξύ Γιαννιτσών και Έδεσσας, βρέθηκαν χτες λίγο μετά τις 10 το βράδυ τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου "Χιούι", που εκτελούσε νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση με τέσσερις στρατιωτικούς.

Το μοιραίο ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη βάση του 3ου ΤΕΑ, που βρίσκεται την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, περίπου στις 7.30 μ.μ. χτες το βράδυ με τους τέσσερις στρατιωτικούς -τα ονόματα των οποίων δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι αργά χτες το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν πρώτα οι συγγενείς τους- και ξαφνικά στις 8.10 μ.μ. χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Επίγειες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών.

Εβγαζε καπνούς

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι είχαν δει το ελικόπτερο να βγάζει καπνούς και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από την πρώτη στιγμή στην περιοχή της Καρυώτισσας και του Μελισσίου, δηλαδή μεταξύ των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.

Λίγη ώρα μετά τις 10 μ.μ. το βράδυ τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στην περιοχή της Καρυώτισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν δίπλα στην πίστα μοτο - κρος.

Οι χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα έμπειροι, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές ώρες στο χειριστήριο του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου. Οι σοροί των άτυχων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή των ερευνών έσπευσε αρχικά στη στρατιωτική βάση του 3ου ΤΕΑ ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαντζής.