Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Δύο άγρια φονικά και μία αυτοκτονία για ασήμαντη αφορμή σημειώθηκαν στη Λάρισα και τη Μυτιλήνη

Συγκλονισμένη είναι από το βράδυ το Δευτέρας η τοπική κοινωνία της Λάρισας, μετά την αποκάλυψη ενός στυγερού εγκλήματος και μίας αυτοκτονίας. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο 76χρονος άντρας θα σκότωνε με 20 μαχαιριές την οικονόμο του και στη συνέχεια θα έβαζε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Η άτυχη 52χρονη καθάριζε τα τελευταία χρόνια το σπίτι του συνταξιούχου του ΟΓΑ. Έτσι έγινε και το απόγευμα της Δευτέρας, όμως για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο 72χρονος της επιτέθηκε και τη σκότωσε, χτυπώντας την με μαχαίρι στο λαιμό. Στη συνέχεια, μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που είχε κάνει, πήρε το κυνηγετικό όπλο του και αυτοκτόνησε.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνά την υπόθεση, προκειμένου να εξιχνιαστούν και τα αίτια του στυγερού εγκλήματος.

Με κυνηγετικό όπλο

Τραγική κατάληξη είχε η χρόνια κόντρα για κτηματικές διαφορές ανάμεσα σε δύο συγχωριανούς στο χωριό Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης. Στη 1.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ένας 42χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε έναν 41χρονο, ενώ τραυμάτισε ελαφρά τον πατέρα του άτυχου άντρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, αμέσως μετά το φόνο ο 42χρονος δράστης μαζί με κάποιον φίλο του που τον συνόδευε, αφού άφησαν το κυνηγετικό όπλο στο αυτοκίνητο του πρώτου, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τελικά, τόσο ο δράστης όσο και ο φίλος του παραδόθηκαν στον εισαγγελέα χθες το πρωί.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Ναυάγιο με δύο αγνοούμενους ναυτικούς

Όλη τη νύχτα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ναυτικών του φορτηγού πλοίου "A.AKIF" με σημαία Καμπότζης, που βυθίστηκε χθες το μεσημέρι βόρεια των Σποράδων. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο χθες τα ξημερώματα, ενώ έπλεε νοτιοδυτικά της Λήμνου. Στις 3.15 το μεσημέρι παρέμενε ακυβέρνητο δύο ναυτικά μίλια νότια των νησίδων Αδελφοί στις Σποράδες, όταν πήρε μεγάλη κλίση και το πλήρωμά του το εγκατάλειψε έπειτα από απόφαση του Τούρκου πλοιάρχου. Οι 15 από τους 16 αλλοδαπούς ναυτικούς επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο του πλοίου, ενώ ένας έπεσε στη θάλασσα. Η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού "Αιγαίο", που έπλεε από νωρίς στο σημείο, περισυνέλεξε σώους 14 ναυτικούς. Λίγο μετά τις 4.00 το μεσημέρι το πλοίο βυθίστηκε, ενώ λίγο αργότερα βυθίστηκε και η σωστική λέμβος. Η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού συνέχισε όλο το βράδυ τις προσπάθειες για την περισυλλογή των υπόλοιπων δύο ναυτικών, ωστόσο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες- άνεμοι 10 μποφόρ, ομίχλη, χιονόπτωση- δυσχέραιναν το έργο των διασωστών. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ένα "σούπερ πούμα", ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα οι περιφερειακοί σταθμοί καταπολέμησης ρύπανσης των λιμενικών αρχών Βόλου και Σποράδων. Το φορτηγό "Α. AKIF" είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από τη Σμύρνη, με ενδιάμεσο σταθμό το Τσανακαλέ και τελικό προορισμό τη Ρουμανία.