Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( γεγονός ο 100ος βρετανός νεκρός στρατιώτης :: 31/1/2006 21:07:42) 

ΙΡΑΚ

Γεγονός ο 100ος Βρετανός νεκρός στρατιώτης

Μακρύς ο κατάλογος των αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ για μία ακόμη ημέρα, ενώ οι βρετανικές δυνάμεις μετρούν ήδη τον εκατοστό νεκρό στρατιώτη από την εισβολή στη χώρα αυτή, το Μάρτιο του 2003.

Χθες η ιρακινή αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα έντεκα νεαρών ανδρών στο πίσω μέρος ενός σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου στη Δυτική Βαγδάτη.

Τρία ακόμη πτώματα βρέθηκαν κοντά σε ένα δρόμο στη Ρουσταμίγια στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Βαγδάτης. Στην πόλη Μπουχρίζ, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ στη πόλη Χίλα, νότια της Βαγδάτης αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις ενόπλους και συνέλαβαν 75 σε επιχειρήσεις στις πόλεις Ισκανταρία, Μαχμουντίγια και Λατιφίγια.

Επίσης η σύζυγος και τα δύο παιδιά ενός ιμάμη σουνιτικού τεμένους σκοτώθηκαν από ενόπλους, ενώ η υπουργός Δημοσίων Έργων Νασρίν Μπερουαρί κατόρθωσε να σωθεί από δολοφονική απόπειρα σε βάρος της.

Ο Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Ουμ Κασρ χθες νωρίς το πρωί, τραυματίστηκαν επίσης τρεις Βρετανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά, ενώ σε άλλη ένοπλη επίθεση τη Δευτέρα είχε σκοτωθεί και άλλος Βρετανός στρατιώτης.

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές δυνάμεις στο Ιράκ είναι δεύτερες σε δυναμικό μετά τις αμερικανικές. Σχεδόν 8.000 Βρετανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, οι περισσότεροι στην περιοχή της Βασόρας.

Τέλος, όπως σημειώνει ιαπωνική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουνιτσίρο Κοιζούμι αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση για την αποχώρηση των ιαπωνικών στρατευμάτων από το Ιράκ, η οποία ωστόσο τοποθετείται μέχρι τα τέλη Μαΐου.