Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΛΑΡΙ ΦΛΙΝΤ

Η αγωνία των Αμερικανών σύντομα θα λάβει τέλος. Ο Λάρι Φλιντ, εκδότης του πορνογραφικού περιοδικού "Χάσλερ", θα αποκαλύψει το Μάρτιο ποιοι Ρεπουμπλικάνοι είχαν εξωσυζυγικούς δεσμούς. Η προαναγγελία των αποκαλύψεων έγινε χθες από ένα άλλο ομοειδές περιοδικό, το "Σάλον" που κυκλοφορεί μέσω Ίντερνετ. Όπως προαναγγέλθηκε, οι αποκαλύψεις του Φλιντ θα αφορούν κυρίως τους Ρεπουμπλικάνους που είχαν στραφεί εναντίον του Μπιλ Κλίντον, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι, για τις ανάρμοστες σχέσεις του.

Στην "έκθεση Φλιντ", όπως μετριοφρόνως αποκαλεί τις αποκαλύψεις του, κατ' αναλογία προς την "έκθεση Σταρ", ο εκδότης υπόσχεται ότι "το κοινό θα ανακαλύψει ξεφυλλίζοντάς την τις φωτογραφίες όλων όσων είχαν εξωσυζυγικές περιπέτειες. Εργαζόμαστε πυρετωδώς. Η έκθεση θα εκδοθεί σε δύο ή τρεις εβδομάδες", δηλώνει ο Φλιντ, που άρχισε έρευνες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στις έρευνες πήρε μέρος και το κοινό το οποίο έσπευσε να ανταποκριθεί στις ολοσέλιδες εκκλήσεις που δημοσίευσε, υποσχόμενος ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον προσκόμιζε αποδείξεις για εξωσυζυγικές σχέσεις πολιτικών.

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Φλιντ κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, φανατικό πολέμιο των αμβλώσεων και εκ των κατηγόρων του Κλίντον, Μπομπ Μπαρ, ότι όχι μόνο είχε ερωμένη, αλλά και οδήγησε τη σύζυγό του για άμβλωση σε ειδική κλινική. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι αποκαλύψεις Φλιντ περί εξωσυζυγικών σχέσεων, ανάγκασαν τον επίσης Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, Μπομπ Λίβιγκστον να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας του σώματος. Ο εκδότης φέρεται να έχει στοιχεία για τουλάχιστον 12 Ρεπουμπλικάνους, ενώ διεξάγει ανάλογη έρευνα και για διάσημους δημοσιογράφους, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ηθική διαπόμπευση του Μπιλ Κλίντον. "Στα ΜΜΕ υπάρχουν ορισμένα άτομα που κανείς δεν τολμά να αγγίξει. Προφανώς ένας τηλεπαρουσιαστής-βεντέτα είναι σαν το λαγό που πάντοτε ξεφεύγει", δήλωσε ο Φλιντ, αποφεύγοντας να κατονομάσει τους "λαγούς" που έπιασε στην παγίδα του.

Ο Φλιντ τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και ότι δεν υπερασπίζεται τον Κλίντον. Απλώς θέλει να καταγγείλει την υποκρισία και τη διγλωσσία όσων επέλεξαν την προσωπική ζωή ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.