Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Χρονικό περιθώριο λίγων ημερών αποφάσισαν να δώσουν οι εργαζόμενοι της Θεμελιοδομής στη διοίκηση της εταιρείας, ώστε να τους κάνει κοινωνούς της πρότασής της για την καταβολή των δεδουλευμένων τους των ετών 2004 και 2005.

Την απόφαση αυτή έλαβαν χθες στη διάρκεια εργασιακής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Θεμελιοδομής, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας τους, με βασικό αίτημα να τους καταβληθούν οι οφειλές από τα έτη 2004 και 2005, τις οποίες η εταιρεία προσδιορίζει σε 2.000.000 έως 2.500.000 ευρώ. Περίπου 100 από τους 250 εναπομείναντες εργαζόμενους της Θεμελιοδομής πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θέρμη, ενώ εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν αργότερα και με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν την απάντηση της διοίκησης μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ενώ κατέστησαν σαφές ότι η απεργιακή κινητοποίηση είχε στόχο να στείλει μηνύματα όχι μόνο στη διοίκηση της Θεμελιοδομής αλλά και στο κράτος, το οποίο οφείλει σημαντικά ποσά (50.000.000 ευρώ) στην εταιρεία για εκτελεσθέντα ολυμπιακά έργα.