Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μήνυση για πλαστογραφία ) 

Μήνυση για πλαστογραφία

Πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς πλαστογραφούσε, σύμφωνα με μηνυτή, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου. Ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμαριάς, Δημήτριος Μπαλτίδης, ο Β.Κ., παραπέμπεται να δικαστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 1989-90 που ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε 16 συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραπάνω περίοδο (και δεν μετείχε ο μηνυτής) πλαστογράφησε την υπογραφή του στα πρακτικά.

Μάλιστα, την περίοδο εκείνη είχε δοθεί από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού ποσό ύψους 87εκατομμυρίων δραχμών ως επιχορήγηση για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου, την κατασκευή διαχωριστικών κυκλιδωμάτων, καθώς και την κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων.

Σε διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε ο επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαος Φατσιάδης, διαπίστωσε έλλειμμα 59 εκατομμυρίων δραχμών. Στην έκθεση που συνέταξε ο ελεγκτής, κατέληξε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ διέθεσε το παραπάνω ποσό σε διάφορες δαπάνες άσχετες με την κατασκευή των έργων, όπως την αγορά έξι ποδοσφαιριστών.

Ήδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ο Β.Κ. έχει καταδικαστεί, ενώ ο Μπαλτίδης που καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση προσέφυγε ενώπιον του ελεγκτικού συνεδρίου καταθέτοντας έφεση κατά της απόφασης καθώς ο τελευταίος υποστηρίζει ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου είναι πλαστά αφού ο ίδιος δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.