Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( χιονοθύελλα έκοψε τη χώρα στα δύο :: 23/1/2006 21:22:32) 

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης δοκιμάζονται από τον παγετό οι Αυστραλοί πλήττονται από καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.

Τέμπη: Ουρές αυτοκινήτων για πολλές ώρες λόγω ατυχήματος με νταλίκα - Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα που όμως δεν έγινε… Σιβηρία

Χιονοθύελλα έκοψε τη χώρα στα δύο

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι επικρατούν από χθες στο μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας. Ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Εξάλλου, το πυκνό χιόνι που έπεφτε από νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή των Τεμπών ήταν η αιτία που μια νταλίκα δίπλωσε στο οδόστρωμα και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία.

Ουρές χιλιομέτρων σημειώθηκαν από τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα στο στενό των Τεμπών, δυσκολεύοντας την κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Μετά τις πολύωρες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΣΕ και της αστυνομίας, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων συνεχίστηκε με αντιολισθητικές αλυσίδες και με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας, κ. Γκούπας, απηύθυνε έκκληση χθες βράδυ τα αυτοκίνητα να μην κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Επιπλέον αστυνομικοί και τροχονόμοι σταματούσαν όλα τα οχήματα και επέβαλαν την τοποθέτηση αλυσίδων.

Δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες τη Δυτική Μακεδονία, αν και δεν ήταν της έντασης που προαναγγέλθηκε, ωστόσο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Στα ορεινά των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών το ύψος του χιονιού κυμαινόταν μέχρι χθες το απόγευμα στα 10-20 εκατοστά, ενώ στον αυχένα του Πενταλόφου στο νομό Κοζάνης ξεπέρασε τα 25 εκατοστά. Στην εθνική οδό Κοζάνης-Ιωαννίνων, λίγο πριν από τον Πεντάλοφο, δίπλωσε νταλίκα και η κυκλοφορία διακόπηκε για περίπου μισή ώρα, καθώς ο Τούρκος οδηγός δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της Τροχαίας και δεν έβαλε αλυσίδες. Στην περιοχή της Βεύης Φλώρινας λόγω του παγετού λεωφορείο που μετέφερε μαθητές συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.