Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μετεωρολογική βόμβα στην άπω ανατολή :: 8/1/2006 21:35:21) 

Μετεωρολογική βόμβα στην Άπω Ανατολή

Ιαπωνία: 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πρεισσότεροι από 1.000 τραυματίσητκαν από την κακοκαιρία Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από χίλιοι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιαπωνία εξαιτίας της κακοκαιρίας, που είναι ίσως η χειρότερη του τελευταίου αιώνα. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι από τις οροφές των σπιτιών τους ή κάτοικοι σπιτιών οι στέγες των οποίων κατέρρευσαν από το βάρος του χιονιού. Σε βοήθεια των κατοίκων πολλών περιοχών έχουν σταλεί δυνάμεις του στρατού, καθώς σε κάποιες πόλεις το χιόνι έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση και σε εθελοντές να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους συμπολίτες τους το έχουν ανάγκη.

Τον ψυχρότερο χειμώνα τα τελευταία 20 χρόνια γνωρίζει και η Κίνα, καθώς ακόμη και στη νότια επαρχία της Καντόνας, όπου το κλίμα είναι υποτροπικό, η θερμοκρασία έφτασε στους 5 βαθμούς Κελσίου. Στο Σιντζιάνγκ οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι θερμοκρασίες, που έφτασαν τους -43 βαθμούς, ανάγκασαν 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -40 βαθμούς και στη βόρεια επαρχία Αλτάι, παγώνοντας ένα τμήμα του Κίτρινου Ποταμού.

Στην Ινδία οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί ξύπνησαν χθες με τη θερμοκρασία κοντά στο μηδέν. Επρόκειτο για την πιο κρύα ημέρα που έχει γνωρίσει η ινδική πρωτεύουσα τα τελευταία 70 χρόνια. Οι αρχές αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας τις επόμενες τρεις ημέρες. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ινδίας έπεσε κάτω από το μηδέν και σύμφωνα με τις αρχές από το δριμύ ψύχος έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 180 άνθρωποι.