Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( συνελήφθη 46χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων :: 30/1/2006 20:59:43) 

Συνελήφθη 46χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων

Ενας 46χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αποπλάνηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση μέσω Ίντερνετ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης έβαζε εδώ και δύο χρόνια αγγελίες στο Ίντερνετ, μέσω των οποίων παρέσυρε ανήλικα κορίτσια σε ερωτικά ραντεβού, πληρώνοντάς τα από 300 - 500 ευρώ και στη συνέχεια, αφού τα φωτογράφιζε, εξέθετε τις φωτογραφίες τους στο Ίντερνετ.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με εκτυπωτή και άλλα εξαρτήματα, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, τέσσερις πιστωτικές κάρτες, μια βιντεοκάμερα, βιντεοκασέτες και CD-ROM με υλικό παιδικής πορνογραφίας, χειρόγραφα με αποδείξεις που αποδείκνυαν τη δραστηριότητά του και 201 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι μία από τις φωτογραφίες απεικόνιζε ανήλικη, την οποία γνώρισε ο 46χρονος μέσω συνομιλιών που είχε μαζί της, της απέσπασε με δόλιο τρόπο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της και την παρενοχλούσε με προτάσεις σε ασελγείς πράξεις. Η ανήλικη βρέθηκε και μαζί με τον κηδεμόνα της ζήτησε την ποινική δίωξη του 46 χρόνου.

Η ταυτότητα των άλλων κοριτσιών αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Αστυνομίας, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.