Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΡΑΚ

Μπαράζ επιθέσεων με 23 νεκρούς

Τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν χθες σε διαφορετικά σημεία του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άτομα. Στο στόχαστρο των ανταρτών βρέθηκαν αυτοκινητοπομπή, μικρό λεωφορείο και εστιατόριο, ενώ τα θύματα ήταν πολίτες και αστυνομικοί.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση σε αστικό λεωφορείο στη Βόρεια Βαγδάτη. Νωρίτερα ομάδα ανταρτών είχε επιτεθεί σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε υλικά για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας. Πέντε οδηγοί φορτηγών σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην περιοχή Ναμπάι, 50 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Επίθεση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 Ιρακινοί. Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Σαχάτ ακ-Ταγιαράν, όπου εργάτες συγκεντρώνονται καθημερινά, αναζητώντας εργασία.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ιράκ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την ιρακινή ηγεσία ότι η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί την ύπαρξη φατριών ή ενόπλων ομάδων στους κόλπους της νέας κυβέρνησης και στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Ενώ σε μια άλλη εξέλιξη απελευθερώθηκαν χθες το πρωί οι δύο πολίτες της ΠΓΔΜ, οι οποίοι την Πέμπτη είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Ιράκ, σε περιοχή της Βασόρα.

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

"Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη βία του Σαντάμ"

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται να κατηγορεί τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ για βάρβαρες πράξεις που μπορούν να συγκριθούν με αυτές του Σαντάμ Χουσεΐν σε ηχητικό μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου είχαν μεταδοθεί πρώτη φορά τον Ιανουάριο και το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα μέσω Ίντερνετ. "Η αμερικανική εγκληματικότητα έφτασε στο βιασμό γυναικών και στην ομηρία τους ενώπιον των ανδρών τους και όσον αφορά τα βασανιστήρια ανδρών έχει φτάσει τώρα στη χρήση καυστικών χημικών οξέων και ηλεκτρικών τρυπανιών στις αρθρώσεις τους", δηλώνει στο μήνυμά του. "Παρ' όλες αυτές τις βάρβαρες μεθόδους, οι μουτζαχεντίν ενισχύονται και αυξάνονται με τη χάρη του Αλλάχ", σημειώνει.

Το ηχητικό μήνυμα, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, εστάλη στο Ίντερνετ από το όργανο ενημέρωσης της Αλ Κάιντα, Αλ Σάχαμπ.