Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( ασθενής χιονόπτωση χωρίς προβλήματα :: 23/1/2006 19:06:57) 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ασθενής χιονόπτωση χωρίς προβλήματα

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ακόμη και στο κέντρο το χιόνι άρχισε να πέφτει από νωρίς χθες το πρωί, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας χιόνιζε κατά διαστήματα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Στο Δερβένι, στο Ασβεστοχώρι, στο Ωραιόκαστρο και στο Χορτιάτη άρχισε να χιονίζει μετά τις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 8 εκατοστά.

Η τροχαία, για προληπτικούς λόγους, έκλεισε από τα ξημερώματα το δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στο επαρχιακό δίκτυο Περιστεράς - Λειβαδίου - Πετροκεράσων - Αγίου Αντωνίου - Μονοπήγαδου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς στους δρόμους Ζαγκλιβερίου - Πετροκέρασων, Λαγκαδά - Σοχού - Ασκού και Μαυρούσας - Σκεπαστού.

Σε κινητοποίηση τέθηκαν η νομαρχία και οι δήμοι με τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διέθεταν, προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι. "Η νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη, για να αντιμετωπίσει προβλήματα από την κακοκαιρία", δήλωσε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κάλεσε και τους πολίτες να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επιφυλακή με εννέα εκχιονιστικά οχήματα, οκτώ υδροφόρες με αλατόνερο και ακόμα είκοσι οχήματα διαφόρων χρήσεων.

Στη διάθεση των υπηρεσιών υπάρχουν 600 τόνοι αλάτι, καθώς και αλάτι συσκευασμένο σε τέσσερις χιλιάδες σακούλες. Επίσης έχουν τοποθετηθεί κιβώτια με αλάτι σε 75 σημεία της πόλης και αν χρειαστεί μπορεί να διανεμηθεί αλάτι σε 500 σημεία της πόλης.