Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( αναμορφώνεται η περιοχή απέναντι από το καυτατζόγλειο ) 

Αναμορφώνεται η περιοχή απέναντι από το Καυτατζόγλειο

Τα προβλήματα, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το παλιό ρέμα που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Νέα Εγνατία και Καυτατζόγλου, αποφάσισε να επιλύσει η δημοτική αρχή.

Όπως είχε δημοσιευθεί στη "Μ" στο φύλλο της 26-11-98, ο χώρος θύμιζε "νεκροταφείο" αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα οι ναρκομανείς τον είχαν μετατρέψει σε τοποθεσία κατάλληλη για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για το οικόπεδο, που βρίσκεται δίπλα στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, και τη "βιτρίνα" της πόλης, τη Διεθνή Έκθεση.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, οι ετοιμόρροπες παράγκες που είχαν καταληφθεί από πρόσφυγες, τα σκουπίδια που είχαν κατακλύσει το συγκεκριμένο χώρο, αλλά και οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών είχαν μετατρέψει την περιοχή σε "γκέτο".

Ωστόσο οι κάτοικοι αντιδρούσαν στην τραγική αυτή εικόνα και απαιτούσαν την αναβάθμισή της.

"Εδώ και τρία χρόνια ζητάμε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης να μαζέψει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αφού αποτελούν εστία μόλυνσης. Το μόνο που αντικρίζουμε είναι αδιαφορία. Η μια υπηρεσία μάς παραπέμπει στην άλλη".

Επίσης τονίζουν ότι "είναι απαράδεκτο στο κέντρο της πόλης ένας χώρος να έχει γίνει στέκι περιθωριακών. Κάποια στιγμή το κράτος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για να προστατευτούν οι πολίτες του", ήταν οι δηλώσεις των αγανακτισμένων κατοίκων".