Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( κατηγορείται για το θάνατο 46χρονης :: 2/3/2006 21:47:00) 

Κατηγορείται για το θάνατο 46χρονης

Η άτυχη γυναίκα πέθανε από σηψαιμία, μετά από γιατροσόφια που της χορήγησε πρακτική γιατρός

Για το θάνατο μίας 46χρονης με γιατροσόφια που της χορήγησε, για να αντιμετωπίσει την ψωρίαση, κατηγορείται μία πρακτική γιατρός από τη Χαλκιδική. Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην άτυχη 46χρονη, η οποία πέθανε από σηψαιμία που της προκάλεσε η "θαυματουργή" αλοιφή με γράσο(!) που της είχε συστήσει η πρακτική γιατρός.

Η 46χρονη Ε.Δ. βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο. Το σώμα της είχε γεμίσει πληγές και το αίμα της είχε αλλάξει χρώμα. Ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση και σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες συγγενών της η αστυνομία οδηγήθηκε στην πρακτική γιατρό Χ.Ν.

Όπως διαπιστώθηκε, η 46χρονη είχε απευθυνθεί στη συγκεκριμένη κυρία, για να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε. Από το Μάιο του 1998, εξάλλου, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή για την ασθένειά της και παρακολουθούνταν από γιατρούς του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων.

"Συνταγή" θανάτου

Το περασμένο καλοκαίρι ενημερώθηκε από κάποια γνωστή της για τα βότανα που χρησιμοποιούσε η πρακτική γιατρός από τη Χαλκιδική. Την επισκέφτηκε και εκείνη της έδωσε μία ρίζα από άγνωστο φυτό και την συμβούλεψε πώς να την χρησιμοποιήσει.

Η 46χρονη επέστρεψε σπίτι της και έφτιαξε μια αλοιφή με το βότανο και με την προσθήκη γράσου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ειδικού. Στις 2 Αυγούστου έκανε επάλειψη στις πληγές της, τις τύλιξε μάλιστα με διαφανές νάιλον, για να πετύχει καλύτερη απορρόφηση. Τα δυσάρεστα συμπτώματα παρουσιάστηκαν αμέσως. Οι πληγές της άρχισαν να αιμορραγούν και το αίμα της πήρε ροζ απόχρωση. Αισθανόταν έντονους πόνους, είχε πυρετό, αϋπνίες και έκανε συχνά εμετούς. Όταν τηλεφώνησε στην πρακτική γιατρό, εκείνη, σύμφωνα πάντοτε με τη δικογραφία, ήταν κατηγορηματική: Όλα πήγαιναν καλά και η αντίδραση του οργανισμού της ήταν αναμενόμενη βάσει της θεραπείας. Φέρεται, εξάλλου, να την διαβεβαίωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θεραπεύτηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα που είχαν πρόβλημα ψωρίασης.

Ο οργανισμός της γυναίκας άντεξε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική διάγνωση, "πέθανε λόγω γενικευμένης εξασθένησης από τη μόλυνση που προκάλεσαν παθογενείς οργανισμοί και τοξίνες, υπέστη σηψαιμία, με αποτέλεσμα να προσβληθούν ζωτικά της όργανα". Τα αποτελέσματα αυτά επήλθαν, κατά τον ιατροδικαστή, από τη χρήση του γράσου.

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών που εκδόθηκε χθες για την υπόθεση, η πρακτική γιατρός Χ.Ν. παραπέμπεται σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σ. ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ