Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( υπομονη, το "βιαγκρα" ερχεται ) 

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΟ "ΒΙΑΓΚΡΑ" ΕΡΧΕΤΑΙ

Παραγγελίες για 10.000 κουτιά στη Θεσσαλονίκη

Αν και προχθές ήταν η επίσημη πρεμιέρα του "βιάγκρα" στην Ελλάδα, οι άνδρες θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα, για να προμηθευτούν το πολυπόθητο χαπάκι- Από 2.590 έως και 3.900 δραχμές το κάθε χάπι

Μετά την επίσημη άδεια κυκλοφορίας, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, μεγάλο τμήμα του ανδρικού πληθυσμού περίμενε εναγωνίως να κυκλοφορήσει το πασίγνωστο πλέον "βιάγκρα", τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, η εταιρία διανομής του χαπιού μόλις χθες το πρωί προγραμμάτισε πως θα εκτελέσει τις παραγγελίες που έχει συγκεντρώσει από τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες της χώρας. Πάντως το φάρμακο αναμένεται να έχει διανεμηθεί σε όλα τα φαρμακεία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Θεοδοσιάδη, για την πόλη της Θεσσαλονίκης οι παραγγελίες φτάνουν τα 10.000 κουτιά, ενώ η τιμή του μπλε χαπιού ανεβαίνει ανάλογα με τα μιλιγραμμάρια. Έτσι το δισκίο των 25mg κοστίζει 2.590 δραχμές, 3.200 στοιχίζουν τα 50 mg και 3.900 το χάπι των 100 mg.

Μην ξεχνάτε τη συνταγή

Επίσης, ο κ. Θεοδοσιάδη υπογράμμισε ότι όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και το συγκεκριμένο δε θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, δεδομένου ότι οι παρενέργειές του είναι πολλές και έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα, μάλιστα ορισμένα, κατέληξαν σε αιφνίδιους θανάτους.

Αναφορικά με την τιμή, ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε πως είναι η αναμενόμενη, ενώ το ενδιαφέρον τον ανδρών δε φάνηκε να κάμφθηκε, από τότε που ανακοινώθηκε ενδεικτικά, η τιμή του. "Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι τέτοια, που η τιμή είναι ανεκτή. Εξάλλου, ο τομέας αυτός έχει τις ευαισθησίες και τις ιδιαιτερότητές του, επομένως, για να γευτεί κάποιος τη χαρά του έρωτα, δε θα διστάσει να δώσει 5.000 ή και 10.000 δραχμές. Ωστόσο, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τον πρώτο καιρό θα υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, το οποίο σιγά σιγά θα αρχίζει να καταλαγιάζει", εκτίμησε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδοσιάδης απηύθυνε έκκληση προς όλους τους φαρμακοποιούς, να προτιμήσουν να πουλήσουν λιγότερα κουτιά του συγκεκριμένου φαρμάκου, αλλά να είναι σίγουροι ότι ο άνθρωπος που θα το αγοράσει, δε θα έχει κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις. Υπενθύμισε, δηλαδή, ότι πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, η οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Για ποιους αντενδείκνυται

Το "βιάγκρα" αντενδείκνυται στα άτομα που έχουν ιστορικό καρδιοπάθειας, σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθεια. Επίσης δεν ενδείκνυται σε ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ή με παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το χαπάκι, πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά από ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές θα αφορούν τις ειδικότητες των καρδιολόγων, των διαβητολόγων και άλλων ειδικών. Οι εξετάσεις θεωρούνται απαραίτητες, για να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του ατόμου που χρησιμοποιεί το "βιάγκρα" και δε γνωρίζει ότι πάσχει από κάτι.