Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επεσε την ώρα του καθήκοντος :: 6/2/2006 20:25:44) 

Οπως ανακοινώθηκε, το όνομα του αδικοχαμένου υπαλλήλου θα δοθεί στο κεντρικό συνεργείο της ΔΕΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του.

Επεσε την ώρα του καθήκοντος

Εξηντάχρονος υπάλληλος της ΔΕΣΕ έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή, ενώ συμμετείχε εθελοντικά στο σχέδιο αποχιονισμού

Εθελοντικά συμμετείχε στον αποχιονισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών ο 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) Χαράλαμπος Επιτρόπου, που έχασε τη ζωή του χθες τα ξημερώματα, όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ο εργαζόμενος στη ΔΕΣΕ δεν συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο αποχιονισμού, ωστόσο συμμετείχε με συναδέλφους του στον καθαρισμό της εθνικής οδού. Κάποια στιγμή, κι ενώ εργαζόταν στο 40ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος. Εκείνη την ώρα χιόνιζε και η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν. Οι συνάδελφοί τον μετάφεραν με το υπηρεσιακό τζιπ ως το Δερβένι, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς όμως η καρδιά του άτυχου 60χρονου δεν άντεξε.

Συνεργείο θα πάρει το όνομά του

Ο Χαράλαμπος Επιτρόπου ήταν τοπογράφος μηχανικός και θεωρούνταν από τα εμπειρότερα και ικανότερα στελέχη της περιφέρειας. Χαρακτηριστικό της αφοσίωσής του στο καθήκον είναι ότι ακόμα και μέσα από το τζιπ που τον μετέφερε στο ασθενοφόρο έδινε οδηγίες στους συναδέλφους του για τον καθαρισμό του δρόμου. Ο 60χρονος δεν είχε οικογένεια. Ζούσε με τον αδερφό του και τη μητέρα του.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του υπάλλήλου της ΔΕΣΕ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας: "Ο Χαράλαμπος Επιτρόπου ήταν ένας από τους ανθρώπους που χαρακτηρίζουμε μαχητές της ζωής, καθώς με αυταπάρνηση έδινε πάντοτε όλες τις δυνάμεις του για την εκτέλεση του καθήκοντος. Με το κύμα κακοκαιρίας, αν και δεν συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο αποχιονισμού, με υψηλό αίσθημα ευθύνης πήγε κοντά στα συνεργεία, κοντά στους συναδέλφους του, για να συνδράμει το έργο τους. Ακούραστος, στα 60 χρόνια του έφυγε από κοντά μας και ο χαμός του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για όλους μας" δήλωσε ο περιφερειάρχης. Όπως ανακοινώθηκε, το όνομα του αδικοχαμένου υπαλλήλου θα δοθεί στο κεντρικό συνεργείο της ΔΕΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα.

Κ.Κ.