Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( εντοπίστηκε πτώμα σε αποσύνθεση :: 17/2/2006 19:34:37) 

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Εντοπίστηκε πτώμα σε αποσύνθεση

Σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το πτώμα ενός άντρα στην παραλία της μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Όπως προέκυψε, πρόκειται για νεαρό μουσουλμάνο, κατά πάσα πιθανότητα λαθρομετανάστη, ενώ ο θάνατός του επήλθε από πνιγμό τουλάχιστον πριν από δύο μήνες.

Αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα βρέθηκε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης ένας μοναχός του Αγίου Όρους, ο οποίος βρισκόταν σε βάρκα κοντά στην παραλία. Αμέσως πλησίασε στο σημείο και ενημέρωσε το λιμενικό σταθμό Δάφνης. Οι λιμενικοί που πήγαν στην ακτή περισυνέλεξαν το πτώμα και ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Μουσουλμάνος

Κατόπιν τούτου, η σορός μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που έκανε την εξέταση, μιλώντας στη "Μ", ήταν σαφής: "Ο θάνατος επήλθε από πνιγμό. Δεν υπάρχουν κακώσεις ή άλλα στοιχεία που να υποδηλώνουν διαφορετική αιτία θανάτου. Από την εξέταση προέκυψε επίσης ότι το θύμα βρισκόταν στη θάλασσα για τουλάχιστον δύο μήνες πριν ξεβραστεί στη στεριά, ενώ η ηλικία του προσδιορίζεται περίπου στα 25 χρόνια", είπε ο κ. Τσούγκας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για μουσουλμάνο, αφού στο λαιμό του θύματος υπήρχαν φυλαχτά με αποσπάσματα προσευχών από το Κοράνι. Επιπλέον, δεν φορούσε ράσο αλλά κοσμικά ρούχα, ενώ τον τελευταίο καιρό δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση προσκυνητή. Τα παραπάνω στοιχεία, εκτιμούν οι αρχές, σημαίνουν ότι πιθανόν να μιλάμε για λαθρομετανάστη που πνίγηκε κάπου στο Βόρειο Αιγαίο και ξεβράστηκε στις ακτές της αθωνικής χερσονήσου. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του άτυχου νεαρού διενεργείται από τη λιμενική αρχή Δάφνης Αγίου Όρους.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ